• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.10.2023

16:50

Svet u šoku, ''Sultanove'' reči seku kao mač: Napadi Izraela dostigli ''nivo masakra'', a ćutanje međunarodne zajednice je ''sramota za čovečanstvo!''

EPA/Ilustracija

Vesti

Svet u šoku, ''Sultanove'' reči seku kao mač: Napadi Izraela dostigli ''nivo masakra'', a ćutanje međunarodne zajednice je ''sramota za čovečanstvo!''

Podeli vest

Turski lider je razgovarao sa poglavarom Rimokatoličke crkve.

Izraelski napadi na Pojas Gaze "dostigli su nivo masakra", a ćutanje međunarodne zajednice predstavlja "sramotu za čovečanstvo" - rekao je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan tokom telefonskog razgovora sa papa Franjom.

Kako se navodi u saopštenju kabineta turskog predsednika objavljenom na društvenoj mreži X (bivši Tviter), Erdogan je tokom razgovora sa papom, čija je tema bio rat između Izraela i Hamasa, rekao da bi svi trebalo da podrže napore da se nevinim civilima u Gazi bez prekida isporučuje pomoć.

Erdogan je ponovio da je stav Turske da se trajno rešenje ovog sukoba može postići samo uspostavljanjem nezavisne palestinske države, prenosi Tajms of Izrael.

Predsednik Turske, zemlje koja je nedavno obnovila veze sa Izraelom, kritikovao je izraelske vojne akcije u Pojasu Gaze, a juče je opisao Hamas kao grupu koja se bori za oslobođenje, a ne kao terorističku organizaciju, kako je vidi Zapad.

Erdogan je rekao i da je odložio planove da poseti Izrael.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija