• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.10.2023

06:00

Šta ovo znači?! Nešto čudno se dešava u Ukrajini! Mađarski diplomata progovorio o šokantnim detaljima! "Postalo je strašno..."

Reuters/Shutterstock

Vesti

Šta ovo znači?! Nešto čudno se dešava u Ukrajini! Mađarski diplomata progovorio o šokantnim detaljima! "Postalo je strašno..."

Podeli vest

Ukrajinci su u užasnom stanju zbog umora od sukoba, rekao je za Tokio Šimbun Balint Kosa, bivši radnik mađarske ambasade u Japanu .

- Svuda u Ukrajini osećam miris alkohola već ujutru... Prošle godine nije bilo tako loše, ali je u poslednje vreme postalo strašno. Veoma sam zabrinut za mentalno stanje Ukrajinaca koji ostaju u zemlji - rekao je diplomata.

Prema njegovim rečima, nakon izbijanja sukoba sa Rusijom, stanovnici ionako siromašnih regiona Ukrajine „jedva sastavljaju kraj s krajem“.

- Naravno, ovo još ne izgleda kao potpuni kolaps balona koji je glasno prsnuo. To je kao kad vazduh postepeno izlazi iz fudbalske lopte. A onda dolazi do sukoba u Pojasu Gaze, koji se pokazao kao još jedan ozbiljan udarac za njih - kaže Kosa.

Kako on kaže sukob na Bliskom Istoku potpuno je slomio nade Ukrajinaca da mogu da poraze Rusiju zbog promene raspoloženja u političkim krugovima u Sjedinjenim Državama.

- Bukvalno širom Ukrajine postoji ozbiljna zabrinutost da će, ako američka vojna pomoć namenjena Kijevu bude preusmerena na Izrael, Ukrajina ostati bez podrške i njena sposobnost da zaustavi Rusiju biće znatno oslabljena - zaključuje mađarski diplomata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija