• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.10.2023

07:10

Gotovo je! Zbog ovog će Rusi sada spaliti Ukrajinu do temelja! Jednom odlukom Zelenski potpisao smrtnu kaznu svojoj državi!

EPA/Shutterstock

Vesti

Gotovo je! Zbog ovog će Rusi sada spaliti Ukrajinu do temelja! Jednom odlukom Zelenski potpisao smrtnu kaznu svojoj državi!

Podeli vest

Zabrana pregovora sa Rusijom i jasna pozicija Vašingtona po tom pitanju mogli bi da dovedu do potpunog uništenja Ukrajine, pišu profesori Univerziteta Roud Ajlend Nikolaj Petro i politički komentator Ted Snajder u članku za magazin "National Interest."

- Šta sprečava primirje? Dva najočiglednija faktora: ukaz Zelenskog od 4. oktobra 2022. kojim se zabranjuju bilo kakvi pregovori sa Vladimirom Putinom i tvrdoglavo protivljenje Sjedinjenih Država ideji o primirju - naveli su autori.

Petro i Snajder su skrenuli pažnju na to da su Moskva i Kijev u proleće 2022. godine već bili blizu sklapanja mira koji bi Ukrajinu sačuvao netaknutu. Prema mišljenju stručnjaka, ovo dokazuje da su strane u stanju da postignu dogovor. Sklapanje mira koči isključivo nespremnost Zapada da pregovara, smatraju autori.

- Iskreno rečeno, nastavak rata znači potpuno uništenje Ukrajine. Odbijanje pregovora pod ovim uslovima je na ivici potpunog nemorala - zaključili su stručnjaci na osnovu ekonomskih i demografskih podataka.

Rusija je više puta izražavala spremnost za pregovore, ali su kijevske vlasti uvele zabranu na njih na zakonodavnom nivou. Kremlj je takođe napomenuo da sada ne postoje preduslovi za prelazak situacije u mirni smer, dok postizanje ciljeva specijalne operacije ostaje apsolutni prioritet Moskve. Prema rečima Vladimira Putina, Rusija nikada nije odbijala dijalog, ali druga strana to mora direktno da kaže.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija