• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.10.2023

08:21

Nezapamćen horor u Ukrajini! Izrešetana devetočlana porodica! Ubice privedene u Rusiji, među likvidiranima i deca!

Printscreen

Vesti

Nezapamćen horor u Ukrajini! Izrešetana devetočlana porodica! Ubice privedene u Rusiji, među likvidiranima i deca!

Podeli vest

Devetočlana porodica, uključujući dvoje male dece, pronađena je ubijena u svom domu u gradu Volnovaha na istoku Ukrajine, koji je zauzet od strane Rusije. Ubistvo je izazvalo gnev u Ukrajini i pokrenulo istrage u obe zemlje.

Slike ukrajinskog tužilaštva u Donjeckoj oblasti prikazuju užasnu scenu ubistva više članova porodica upucanih dok su u svojim krevetima, još uvek zagrljeni, sa mrljama krvi vidljivim na zidovima.

Ukrajina navodi da su porodicu ubile ruske snage nakon svađe, dok ruske vlasti kažu da su dva ruska vojnika uhapšena zbog ubistava.

Volnovaha je zauzeta od strane ruskih snaga od marta 2022. nakon invazije Moskve mesec dana ranije.

Tužilaštvo ukrajinske oblasti u Donjecku saopštilo je da su naoružani ljudi u vojnoj uniformi zahtevali da porodica koja tamo živi napusti kuću kako bi se smestila jedinica ruske vojske ranije ovog meseca.

Кada je vlasnik kuće to odbio, "napadači su pretili članovima njegove porodice fizičkim nasiljem i otišli", saopštila je kancelarija u ponedeljak, prema preliminarnim informacijama.

Nekoliko dana kasnije, naoružani napadači su se vratili i "ustrelili svih devet članova porodice, koji su u to vreme već spavali", saopštilo je ukrajinsko tužilaštvo.

- Pokrenuta je pretkrivična istraga u krivičnom postupku zbog kršenja zakona i običaja ratovanja - navodi se u saopštenju.

Ruski istražitelji saopštili su da su dvojica ruskih vojnika privedena u ponedeljak u vezi sa ubistvom devet osoba u Volnovahi.

Identifikovani osumnjičeni su ruski vojnici sa Dalekog istoka koji služe po ugovoru, navodi se u saopštenju Istražnog komiteta Ruske Federacije za takozvanu Donjecku Narodnu Republiku.

- Pokrenuta je istraga u vezi sa ubistvom devetoro stanovnika grada Volnovaha, uključujući dvoje dece, čija su tela pronađena u prostorijama privatne stambene kuće sa ranama od vatrenog oružja 28. oktobra - saopštio je komitet.

Ruski istražitelji rekli su da je prvobitna procena "motiva zločina bio sukob na domaćoj osnovi".

- Osumnjičeni su privedeni u istražno odeljenje, sa njima se sprovode istražne i procesne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti incidenta, kao i objedinjavanje dokazne baze - saopšteno je iz Odbora.

Ovog meseca ruske snage su pojačale ofanzivu na istoku Ukrajine. Ukrajina je takođe naredila obaveznu evakuaciju civila, posebno dece u oblastima blizu linija fronta na istoku i jugu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija