• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.11.2023

23:21

NATO ne može da pobedi Rusiju! Francuska digla ruke! Žestoke borbe kod Avdejevke

Tanjug/AP

Vesti

NATO ne može da pobedi Rusiju! Francuska digla ruke! Žestoke borbe kod Avdejevke

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 616. dan.

Francuska digla ruke

Bivši američki obaveštajac: NATO ne može da pobedi Rusiju

Severnoatlantska alijansa neće moći da izdrži vojnu konfrontaciju sa Rusijom, koja ima najmoćniju vojsku na svetu, izjavio je bivši američki obaveštajac Skot Riter.

Žestoke borbe kod Avdejevke

Rusko vojno osoblje nastavlja operaciju pokrivanja Avdejevskog utvrđenog područja. Do danas su borci uspeli da napreduju do Novokalinova i Keramika, prelazeći železničke pruge. Na jugu, ukrajinske oružane snage su pokušale da napadnu Vodjanoj, ali nisu uspele.

Ruski Lancet jednim udarcem uništio čak dve poljske haubice Krab 155mm (VIDEO)

Na mreži su procurili kadrovi uništenja dva poljska samohodna artiljerijska sistema Krab kalibra 155 mm jednim udarcem ruskog drona kamikaza „Lancet“. Poraz ukrajinskog kompleksa dogodio se u pravcu Zaporožja.

Usled udara drona po prvoj haubici, njena municija je detonirala, a ostaci iz instalacije su pali u obližnje sklonište. Tamo je bio još jedan Krab, koji se takođe zapalio.

 

 

 Klimenko: Najveći napad na gradove u ovoj godini

Ukrajina tvrdi da je Rusija u poslednja 24 sata bombardovala više od 100 naselja, najviše u jednom napadu od početka godine.

-U poslednja 24 sata, neprijatelj je bombardovao 118 naselja u deset regiona, objavio je na društvenim mrežama ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Igor Klimenko, istakavši da je to "najviše od početka godine".

 
MO Rusije o ukrajinskim gubicima u tehnici

Ruska vojska uništila je više od 13.000 ukrajinskih tenkova i drugih borbenih vozila od invazije/specijalnih vojnih operacija, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

-Ukupno 517 letelica, 253 helikoptera, 8.392 bespilotnih letelica, 441 protivvazdušnih raketnih sistema, 13.006 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 1.170 višecevnih raketnih bacača, 6.902 terenske artiljerije i 6 specijalnih i minobacačkih jedinica, kao i 14.760 jedinica specijalnih vojnih vozila uništeno je od početka specijalne vojne operacije, navodi se u saopštenju, prenosi agencija TASS.

 Granatirano Šebekino u Belgorodskoj oblasti

Ukrajinske snage gađale su Šebekino u Belgorodskoj oblasti. Granate su pale u okrug fabrike. Jedna osoba je ranjena, saopštio je gubernator oblasti Vjačeslav Gladkov na svom Telegramu.

Zapad nije svestan moćnog ruskog arsenala! Putina optužuju: Moskva nabavlja oružje od saveznika

Rusi uništavaju oružje neprijatelja

Sistem PVO Tor M1 Centralnog vojnog okruga Oružanih snaga Rusije uništava protivničke bespilotne letelice kamikaze u zoni specijalne vojne operacije.

Snimak je objavilo Ministarstvo odbrane Rusije.

 

 

Uništen dron

Ruski PVO sistemi su oko 18.10 časova uništili ukrajinski dron avionskog tipa iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Udari na Belgorodsku

Ukrajinske snage gađale su Šebekino u Belgorodskoj oblasti. Granate su pale u okrug fabrike. Jedna osoba je ranjena, saopštio je gubernator oblasti Vjačeslav Gladkov na svom Telegramu.

Završio karijeru! Zelenski zagrizao Putinov mamac! Ukrajina upala u smrtonosnu klopku iz koje nema povratka!

 

Rusi sprečili osam pokušaja rotacije ukrajinskih snaga


Ruska vojska osujetila je osam pokušaja rotacije ukrajinskih oružanih snaga na južnodonjeckom pravcu, rekao je za Sputnjik Oleg Čehov, portparol grupe Istok.

„Na južnodonjeckom pravcu, jedinice grupe Istok, uz podršku artiljerije, osujetile su osam pokušaja rotacije Oružanih snaga Ukrajine na položajima u području Novomihajlovke, severno od Nikoljskog, Staromajorskog, Novozlatopolja, Malinovke i severno od Prijutnoje. Uništena su vozila i ljudstvo“, rekao je on.

Pored toga, u blizini Staromajorskog, ruski borci su likvidirali oko 160 vojnika 72. mehanizovane brigade i 123. brigade teritorijalne odbrane Oružanih snaga Ukrajine.
 

 

U toku je napad na Krim! Rusi rešetaju ukrajinske dronove, ovo je uzrok drame na Kerčkom mostu! (VIDEO)

Foto: Printskrin

 

 

 

 

Spremite se! Ovo će biti obračun veka! Šojgu najavio veliku bitku i prognozirao ekspresnu pobedu Rusije!

 

Ruska PVO odbila napade dronova na krasnolimanskom pravcu

 

Posade protivvazdušnog raketnog sistema (ZRK) Tor-M, Centralnog vojnog okruga odbile su napad dronova kamikaza na položaje ruskih snaga na krasnolimanskom pravcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako se navodi, sistemi PVO Tor-M1, Centralnog vojnog okruga, tokom borbi u proteklih nekoliko meseci uništili su više od 200 bespilotnih letelica Oružanih snaga Ukrajine na krasnolimanskom pravcu.
 

 

Putin više nema milosti! Rusija izvela najveći napad od početka godine! Više od 100 lokacija u Ukrajini zasuto razornim projektilima!

Foto: Shutterstock/EPA

 

 

 

(VIDEO) Rusija na nogama! Krimski most obavijen gustim dimom! Čuju se sirene za vazdušnu opasnost, dejstvuje PVO!

 

Uništeni dronovi iznad Brjanske i Kurske oblasti

 

Kijev je ponovo pokušao da napadne ruske ciljeve dronovima; dve bespilotne letelice su uništili ruski sistemi protivvazdušne odbrane iznad Brjanske i Kurske oblasti, saopštili su u Ministarstvu odbrane Rusije.

„Tokom noći 1. novembra sprečen je pokušaj terorističkih napada kijevskog režima, korišćenjem bespilotnih letelica na objekte na teritoriji Ruske Federacije. Dežurni PVO sistemi su uništili dve ukrajinske bespilotne letelice iznad teritorije Brjanske i Kurske oblasti“, naveli su u resoru.
 

 

Šok priznanje premijerke NATO zemlje! Ruski prankeri izvukli najpoverljiviju informaciju o ratu o Ukrajini!

Foto: Tanjug

 

 

 

Ukrajina ključa, kakva blamaža Erdogana! Rusi pred celim svetom propisno osramotili Turke!

 

 

 

Drama u ključnom gradu Ukrajine, vojska odbija sva naređenja! Putinov gnev se bliži, hitno poslate sve moguće službe!

Foto: Reuters

 

 

 

Gotovi su! Putin izašao kao pobednik! Rusija saopštila Amerima zašto će im svaki ovakav napad u startu propasti!

 

Gagin: Neće vas spasiti "leopardi"

 

Ukrajinske snage poslale su tenkove leopard 2 u blizini Donjecka u nadi da će spasiti situaciju na frontu, saopštio je savetnik šefa Donjecke Narodne Republike (DNR) Jan Gagin.

"Situacija za našeg neprijatelja nije laka za našeg neprijatelja na frontu. Iz tog razloga, Kijev je odlučio da prebaci leopard 2 u Donjeck. Neću sada da kažem broj. Reći ću da su u poslednja tri dana naši vojnici videli ovu tehniku na nekoliko sektora fronta kod Donjecka“, rekao je savetnik.

Gagin je pojasnio da je jedan tenk već uništen na bojnom polju. Uporedo sa njim, iz stroja je izbačeno i nekoliko jedinica lakih oklopnih vozila.
 

 

Počelo je! "Ukrajinci, svi u rat!" Iz vojske hitno stigao zastrašujući poziv, ovo znači samo jedno!

 

Hronika ratnih dejstava: Žestoke borbe kod Avdejevke, ruski tenk T-72 uništio nemačkog leoparda A6

Na pravcu Starobeljska, borci Oružanih snaga Rusije nastavljaju postepenu ofanzivu na položaje Oružanih snaga Ukrajine. Postoje izveštaji o borbama u oblasti Torskoe: ruske trupe su rasporedile tenkove u ovoj oblasti. U Šumariji Serebrjanski, Oružane snage Rusije zauzele su neprijateljsko uporište: sudeći po informacijama, ukrajinske jedinice su demoralisane i žurno su se povukle nakon prvih gubitaka.

Na pravcu Soledara, OSUnastavlja da vrši samoubilačke napade na krila Bakhmuta. Jedan od ovih napada odbili su vojnici Oružanih snaga Rusije u blizini železničke pruge kod Klešćejevke. Pored toga, prijavljene su borbe kod Berhovke u severnom sektoru.

 

 

Na Donjeckom pravcu se nastavljaju borbe za Avdejevsko utvrđenje. Na severnom krilu ostaje ista situacija: borci Oružanih snaga Rusije postepeno se kreću ka Keramiku, artiljerija i avijacija uništavaju položaje OSU. Istovremeno su primljene informacije o ruskim trupama koje kontrolišu kamenolom u oblasti Severnog. Pošto ne mogu u potpunosti da iskoriste prugu, glavno snabdevanje Oružanih snaga Ukrajine ide preko Orlovke. OSU baca sveže rezerve u bitku, prebačene iz drugih pravaca. O tome svedoči upotreba tenkova Leopard 2A6 od strane Oružanih snaga Ukrajine tokom današnjeg napada na deponiju. Važno je napomenuti da je tokom ovog napada moderni Leopard uništen hicem iz sovjetskog T-72.

U sektoru Orehova, ukrajinska komanda nastavlja sa pregrupisavanjem i dovođenjem novih jedinica na liniju kontakta kako bi zamenile one koje su prethodno prebačene u Avdejevku. Zauzvrat, ruske trupe jačaju odbranu i udaraju na mesta gde su koncentrisane ukrajinske snage.

Na pravcu Hersona, OSU nastavlja da pokušava da poveća grupu na levoj obali Dnjepra, ruske trupe ulažu napore da suzbiju ove pokušaje. Pored toga, jurišne grupe Oružanih snaga Ukrajine zadržavaju kontrolu nad centralnim regionom Krinoki - čišćenje mostobrana od strane vojnog osoblja Oružanih snaga Rusije otežava gusta vatra artiljerije OSU i rad opreme za elektronsko ratovanje. Takođe, ruski vazdušni udari ne prestaju na izloženim mestima razmeštanja i objektima Oružanih snaga Ukrajine na suprotnoj obali.

 

Au! Šta je ovo smislio Putin?! Evropi preti najgori scenario! Ako mu ovo uspe, Zapad će se gorko kajati što ga je godinama provocirao!

 

Zelenski poručio: Svaki dan da jačamo našu državu – to je sve što nam treba

Ukrajinski Predsednik Vladimir Zelenski izjavio je danas da je savremeni svet tako uređen da se prebrzo navikava na uspeh i da su mnogi u svetu očekivali da nakon početka ruske agresije u punom obimu Ukrajina neće ustati.

 

Ukrajina je kasetnim bombama gađala Donjeck: voz gori, civil je poginuo, novinari, radnici hitne pomoći i građani ranjeni (VIDEO)

Usled drugog masovnog granatiranja glavnog grada DNR tog dana, povređeno je najmanje 5 osoba, među njima 3 novinara (TASS, TV zvezda i Izvestija) - 1 civil je ubijen.

Povređena su i dva radnika Ministarstva za vanredne situacije. Ostaje opasnost od novog napada na Budenovski okrug. Gradonačelnik A. Kulemzin poziva ljude da ne napuštaju skloništa. Tutnjava eksplozija se čuje u svim oblastima Donjecka.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija