• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.11.2023

19:58

Kadirov poslao puk specijalaca na front, Rusi lome ukrajinsku tvrđavu u Avdejevki! Frka u vojnom vrhu Kijeva, situacija je kritična (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP/Shutterstock

Vesti

Kadirov poslao puk specijalaca na front, Rusi lome ukrajinsku tvrđavu u Avdejevki! Frka u vojnom vrhu Kijeva, situacija je kritična (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 626. dan

Ruske snage napreduju kod "tvrđave Avdejevka"

Ofanziva Oružanih snaga Rusije se nastavlja na Avdejevskom pravcu. Ima uspeha ruskih trupa na severnoj platformi u rejonu naselja Stepovoje, a kontrolna zona kod pruge na tom području se širi.
Kod koksare Rusi stalno napadaju položaje Oružanih snaga Ukrajine. U blizini rekreativnog centra Carska Ohota došlo je do blagog napredovanja ruske armije u pravcu juga. Sama Avdejevska je konvencionalni kvadrat od osam puta osam kilometara neprekidnih minskih polja i betonskih utvrđenja.
VSU je prinuđen da stalno prebacuje pojačanja na Avdejevku iz drugih sektora fronta, smanjujući rezerve drugog ešalona. Ukrajinski i zapadni vojni analitičari primećuju da Oružane snage Rusije još nisu angažovale velike rezerve u borbi.

Ameri napali ukrajinske generale i vojsku! Obučavali smo ih za "blickrig", a oni napredovali jedva deset milja...

Američki mediji: VSU nedostaje granta i vojnika

Ukrajinska vojska priznaje da Kijev oseća deficit municije i žive sile, zbog čega mora da šalje posade oklopnih vozila i operatore bespilotnih letelica na prve linije fronta, piše „Volstrit džurnal".

Kadirov poslao puk specijalaca na front

Borci 96. operativnog puka Severnokavkaskog okruga snaga nacionalne garde Rusije krenuli su u zonu specijalne vojne operacije, saopštio je čečenski lider Ramzan Kadirov na svom Telegramu. Pukom komanduje Magomed Tušajev, dodao je Kadirov.
Prema njegovim rečima, vojnici operativnog puka se 6. put upućuju u zonu specijalne operacije.

Zarobljeni ukrajinski specijalci tvrde da su silom mobilisani vojnici! Rusi se zabavljaju, znaju oni ko im je u rukama!

Putin uteruje strah u kosti ukrajinskom vojnom vrhu 

Ukrajinski vojni vrh strahuje, da će Rusija izgraditi još neosvojivih utvrđenja na frontu u Ukrajini, piše Gardijan.
„Sistem za daljinsko polaganje mina zasnovan na kamionima „Farming", može postaviti granate na površinu veličine fudbalskih terena, mnogo brže nego što ih ukrajinski saperi mogu ukloniti. Postoji bojazan, da će Rusija vremenom stvoriti sistem dubokih utvrđenja van svojih postojećih", naznačeno je u materijalu.

 

Počelo! "Zapad priznao da su Krim i Donbas Rusija!" Medvedev otkrio koji delovi Ukrajine su sledeći na redu!

 


Glavno sa brifinga ruskog Ministarstva odbrane

◾Ruske oružane snage odbile su dva napada na kupjanskom pravcu i uništile skladište municije ukrajinske vojske;

◾U području Rabotina pogođeni su položaji 33. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine;

◾Oružane snage Ukrajine na donjeckom pravcu izgubile su oko 250 poginulih i ranjenih vojnika, tri oklopna vozila i tri kamioneta;

◾Ukrajinski gubici na hersonskom pravcu iznosili su oko 60 vojnika;

◾Ruske oružane snage su pogodile komandno mesto ukrajinske brigade kod Antonovke u DNR i uništile skladište goriva kod Konstantinovke u Nikolajevskoj oblasti;

◾Ruske oružane snage su odbile dva napada Oružanih snaga Ukrajine na krasnolimanskom pravcu, gubici neprijatelja su iznosili do 210 vojnika.

◾Gubici Oružanih snaga Ukrajine na južnodonjeckom pravcu - 80 vojnika.
 

 

(UZNEMIRUJUĆE) Zapad ovaj snimak iz Ukrajine krije kao zmija noge! Američki novinar šokirao javnost: Sve je uništeno...

Foto: Reuters

 

 

 

Našli rešenje! Mađarski predlog za Ukrajinu i Rusiju zatresao svet! U Evropi će se destiti promene koje niko nije očekivao!

 

Putin dobija sve ovo?! Bivši komandant NATO šokirao Ukrajinu! Zelenski mora hitno da pristane, vremena je sve manje!

 

Eksplozija u Hersonu

 

- U Hersonu se čuju eksplozije - napisao je na Telegramu Roman Mročko, načelnik hersonske vojne administracije kojeg je imenovao Kijev.

Kako javljaju ukrajinski mediji, eksplozije odjekuju i u Harkovu.

 

Au! Ovo se nije desilo još od Hladnog rata! Ruski ratni brodovi primećeni na potpuno neočekivanom mestu!

 

Žena poginula tokom ukrajinskog granatiranja Donjecka

 

Žena je poginula tokom ukrajinskog granatiranja Donjecka, napisao je na svom Telegram kanalu gradonačelnik Aleksej Kulemzin.

„Usled granatiranja Petrovskog okruga, žena, rođena 1990. godine umrla je na Trgu pobede“, rekao je on.

 

(VIDEO) Rusija ne prašta! Britanija dobila uranijumsku osvetu! Nisu slušali Putina, sada trpe najstrašnije posledice!

 

Ministar Galuščenko: Ukrajina ima dovoljno energenata za zimu

Ukrajina ima dovoljno energenata za predstojeću zimu, ali očekivano povećanje broja ruskih napada može da poremeti snabdevanje zbog oštećenja energetske infrastrukture, izjavio je ukrajinski ministar energetike German Galuščenko.

Galuščenko je za ukrajinsku državnu televiziju sinoć rekao da je neizvesno koliko će ruski napadi poremetiti snabdevanje energentima tokom zime.

Naveo je da Ukrajina očekuje da će Rusija ponovo pokrenuti masovne raketne i napade dronovima na energetsku infrastrukturu kada temperature padnu ispod nula stepeni, preneo je Rojters.

 

Ma, da li je moguće?! Evo koga Zapad optužuje za sabotažu Severnog toka! Kada čujete šta mu spremaju u Kijevu, sve će vam biti jasno!

 

 

 

Ukrajina na nogama! Dolazi nešto još strašnije od Vagnera! Ameri upalili alarm, kreću najcrnji dani za Kijev!

 

Grupa Zapad nanela teške gubitke ukrajinskim snagama na kupjanskom pravcu


Pripadnici ruske grupe „Zapad“ likvidirali su desetine ukrajinskih vojnika na kupjanskom pravcu, saopštio je Sputnjiku portparol grupe Sergej Zibinski.

- Ukupni gubici neprijatelja iznosili su oko 50 vojnika, borbeno vozilo Bredli, oklopni transporter M113 i tri bespilotne letelice - rekao je on.

Tokom kontrabaterijske borbe, vojnici grupe uništila su samohodni top kalibra 155 mm poljske proizvodnje, samohodni top 2S1 „Gvozdika“ kalibra 122 mm, haubicu D-30 kalibra 122 mm i četiri minobacačke posade.

Pored toga, prema rečima Zibinskog, operativno-taktička avijacija izvela je raketne i napade na privremene baze 14. mehanizovane brigade u oblasti Petropavlovke. Gađani su i položaji 32. mehanizovane brigade u području Zagorujkovke.
 

 

Dolazi! Ovo će sahraniti Ukrajinu! Amerikanci digli uzbunu, biće gore nego prošle godine!

 

 

Oboren dron iznad Belgorodske oblasti

Sistemi PVO oborili su ukrajinski dron iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

- Tokom noći zaustavljen je pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad bespilotnom letelicom na objekte na teritoriji Ruske Federacije - saopštili su oni.
 

 

Uzbuna! "Putin kreće na Kijev!" Rusija više nema šta da čeka, reči Zalužnog pokreću lančanu reakciju!

 

Hronika ratnih dešavanja: OSU pokušava da proširi mostobran na Dnjepru; Ruske snage napreduju kod Bahmuta i “tvrđave Avdejevka” (MAPA/VIDEO)

U noći i ujutru rusko vojno osoblje ponovo je napalo ukrajinske pozadinske vojne ciljeve. U Kijevu je došlo do nekoliko eksplozija, a lokalne vlasti su, kao i ranije, saopštile da su sve rakete oborili sistemi PVO. Prema nekim izveštajima, mete napada mogli su biti aerodrom Borispil, gde se nalaze američki sistemi PVO, i skladište naoružanja u Obuhovu.

Pored toga, dronovi „Geranj“ su delovali u Poltavskoj, Dnjepropetrovskoj i Odeskoj oblasti: u ovoj drugoj, napadnuto je područje položaja PVO u Iljičevsku, a kao rezultat nekoliko pogodaka, zabeležena je sekundarna detonacija na objektu.

 

 

Na pravcu Starobeljskog, na prilazima Kupjansku, OSU je pokušao da povrati ranije izgubljene položaje u oblasti Timkovke, ali nije uspeo. Osim toga, ukrajinske oružane snage su nekoliko puta napale u šumskom pojasu u blizini Kremene, ali su ruske jedinice napad odbile.

Na pravcu Soledara u oblasti Klešćejevke, Oružane snage Rusije nastavljaju potiskivanje OSU. Prema nekim izveštajima, ruske oružane snage su uspele da napreduju do zapadne periferije uništenog naselja. Međutim, nije pametno da se učvrsti u samom selu zbog skoro potpunog nedostatka skloništa u ruševinama i ostataka jedinica Oružanih snaga Ukrajine u blizini. Sada ruska armija aktivno koristi jurišne dronove i radi sa artiljerijom na mestima gde je koncentrisano osoblje OSU.

 

 

Na Avdejevskom pravcu na severnom krilu, borbe se nastavljaju u oblasti Stepovoje (Petrovski). Prema nekim izveštajima, nakon jučerašnjeg borbenog izviđanja, Oružane snage Rusije uspele su da se učvrste na obodima naselja, ali za to još nema tačne potvrde. Ukrajinske oružane snage koriste tenkove Leopard 2A6 da granatiraju ruske položaje i brzo se povlače, pokušavajući da uspore napredovanje jedinica RF. Na južnom krilu nije bilo značajnijih promena: jedinice Oružanih snaga Rusije preuzele su kontrolu nad nekoliko uporišta, poboljšavajući taktičke pozicije. Komanda OSU nastavlja da prebacuje dodatne snage za držanje grada po svaku cenu.

Nema značajnijih promena u borbenoj situaciji u sektoru Vremevske izbočine. Stranke vrše međusobno izviđanje i izvode artiljerijske udare. Nema velikih pokušaja napada; DRG rade.

 

 

U sektoru Orehova, Oružane snage Rusije su pokrenule lokalnu ofanzivu u oblasti Pjatihatki, za sada nema informacija o konkretnim uspesima i razmerama napada. Artiljerija i avijacija aktivno rade, a OSU koristi kasetnu municiju. U oblasti Rabotina uništeno je uporište ukrajinskih oružanih snaga u zasadima. Vatrene tačke su potisnute uz pomoć kamikaza dronova i bespilotnih letelica sa sistemima izbacivanja, nakon čega je otpočeo juriš. OSU takođe pokušava da napadne, ali bez mnogo rezultata. Na mreži su se pojavili snimci još jednog groblja opreme OSU.

 

 

Teška situacija ostaje na hersonskom pravcu u Krinkiju. OSU održava prisustvo na levoj obali uprkos masovnim napadima svim mogućim sredstvima. Prema nekim izveštajima, Oružane snage Ukrajine pokušavaju da preseku auto-put do Aleški, radi čega su zauzele šumske pojaseve kod Krinkija. Pored toga, nastavlja se prebacivanje pojačanja i municije na mostobran. Pored toga, ruske Vazdušno-kosmičke snage udaraju u pozadinu OSU, smanjujući sposobnost ukrajinskih oružanih snaga da transportuju pojačanje i nadoknade gubitke.

 

 

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija