• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.11.2023

10:57

(FOTO) Nemoguće! Šok teorija o poreklu novog predsednika Argentine

Tanjug/AP

Vesti

(FOTO) Nemoguće! Šok teorija o poreklu novog predsednika Argentine

Podeli vest

Novoizabrani argentinski predsednik Havijer Milej poznat je po kontroverzama, a imao je i teško detinjstvo. Zanimljivo je da njegova majka ima hrvatske korene, što je sada u medijima otvorilo prostora za nepotvrđene informacije i spekulacije o njegovoj rodnoj vezi sa ustaškim poglavnikom Antom Pavelićem.

Milej iz stranke La Libertad Avanza rođen je 22. oktobra 1970. godine. Njegova majka Alisija Lujan Lusić je domaćica, a otac Norberto Orasio Milej biznismen, a ima i sestru Karinu.

Za njegovu majku inače neki tvrde da je unuka ustaškog poglavnika i zločinca Ante Pavelića, ali to nigde nije zvanično potvrđeno. Uprkos tome, u medijima su se pojavile spekulacije da bi Milej mogao biti potomak vođe zločinačke i genocidne NDH, za šta ne postoje nikakvi dokazi.

Naime, Pavelić je imao troje dece, od kojih je samo Mirjana imala tri ćerke koje je rodila u Argentini, od kojih se nijedna ne zove Alisija. Mirjana se, dok su ćerke bile male, preselila u Kanadu sa njima i tamo dobila još jednu ćerku.

 

 

Godine 2018, tokom jednog intervjua, Milej je pričao o tome kako godinama nije imao kontakt sa roditeljima. Razlog tome je nasilje koje je pretrpeo u detinjstvu - fizičko, verbalno i psihičko.

- Moji roditelji i ja nismo razgovarali skoro deset godina. To nije bila laka odluka. Verujem da treba da budete sa ljudima sa kojima imate zdrave veze. Krvna veza je prosto životna nesreća. Stoga, u tom smislu, za mene nije bilo tako dramatično. Oslobodite se toksičnih ljudi. Dešavalo mi se da su moji roditelji veoma toksični - rekao je Milej.

Kako je rekao, on misli da je sve to uticalo na njegovu ličnost, poznatu po kontroverznom ponašanju.

Foto: EPA

 

- Moj otac. Kao dete je bilo fizičkog zlostavljanja i govorimo o osobi od 190 cm, to nisu bile normalne batine. Kasnije kada sam studirao uvek je govorio veoma pogrdno o meni. Uvek je govorio to je smeće, da ću umreti od gladi i da ću biti beskoristan ceo život. Sve te batine koje sam dobio u detinjstvu znače da se danas ničega ne bojim. Kada dođe do stresne situacije u kojoj su svi uplašeni i niko ne zna šta da radi, ja to rešavam kao da se ništa nije desilo - rekao je on.

On je dugo bio ljut i na svoju majku Alisiju, jer ga nije branila od očevih batina i zlostavljanja.

- Ne razgovaram sa roditeljima. Ne zovem ih roditeljima, jer ne delim moralne i etičke vrednosti nijednog od njih - govorio je.

Situacija se drastično promenila tokom pandemije korona virusa, kada se Milej ponovo povezao sa roditeljima, koji su ga i kasnije pratili na nekoliko političkih događaja gde je učestvovao kao kandidat za predsednika.

Mesec dana pre izbora, dva dana pre isteka roka za upis kandidata, Milej je uklonio je dva ključna saradnika iz odbora svoje koalicije i zamenio ih svojom majkom i advokatom.

Njegova sestra Karina, koju Havijer javno naziva El Džefe (šef), bila je njegov menadžer kampanje, a on je rekao da će, ako bude izabran, Karinina uloga biti uloga „prve dame“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sale

pre 5 meseci

Sve je to veza vatikana amerike koji imaju uticaj u latinskoj americi Kako bi se latinska amerika zavadila sa ostatkom sveti tako kao plen pali pod americku evropsku mafiju genocidase

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija