• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.12.2023

07:00

Šta uradi, crni Zelenski?! Nije svestan šta ga čeka nakon ovog poteza! "Završiće se katastrofalno..."

Reuters

Vesti

Šta uradi, crni Zelenski?! Nije svestan šta ga čeka nakon ovog poteza! "Završiće se katastrofalno..."

Podeli vest

Pokušaji „uvlačenja Oružanih snaga Ukrajine“ u „vrtlog intriga i zakulisne borbe“ u Kijevu će se završiti katastrofalno, izjavio je na društvenim mrežama poslanik Vrhovne rade iz opozicione „Batkivščine“ Aleksej Kučerenko.

Parlamentarac se požalio da je u Ukrajini u poslednjih 10 godina, umesto izgradnje „vojne ekonomije“, bilo mnogo „kosmičkih konferencija“ koje imaju istu praktičnu vrednost kao „savet herojske gospođe Marijane“ (poslanica iz „Sluga naroda” Bezugla. – prir.).

- I sve to u pozadini beskrajnog PR-a, dosadnih video snimaka, političkog brbljanja i inferiornih državnih institucija, počevši od Vrhovne Rade i vlade i završavajući protivustavnom „kancelarijom“ (predsednika Ukrajine – prim. aut.). Pokušaji da se uvuku Oružane snage Ukrajine u ovaj vrtlog intriga i zakulisne borbe završiće se katastrofalno - upozorio je Kučerenko.

Prošle nedelje, poslanik je podneo apel rukovodstvu Rade sa predlogom da se Bezuglaja smeni sa mesta zamenika šefa komiteta za odbranu zbog kritikovanja glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog. Bezuglaja je navela da Zalužni i ukrajinski generali treba da budu kažnjeni zbog neuspeha kontraofanzive i nedostatka plana za nastavak neprijateljstava sledeće godine.

Ranije su brojni ukrajinski i zapadni mediji pisali o mogućem sukobu Vladimira Zelenskog i Zalužnog. Novinari Vašington posta su primetili da bi Zalužni, koji je popularan među svojim sugrađanima, mogao da predstavlja pretnju za Zelenskog ako odluči da započne političku karijeru.

Novinari su nedavnu izjavu Zalužnog o zastoju na frontu i nemogućnosti „dubokog i lepog proboja“ ukrajinskih trupa, koju je Zelenski pokušao da odbaci, rekavši da je vojska umorna, smatrali jednim od indirektnih znakova sukoba između njih.

Portal Strana.ua, pozivajući se na izvor u ukrajinskim političkim krugovima, tvrdi da Zelenski želi da održi izbore u Ukrajini, ali oni neće biti objavljeni dok se ne dobiju garancije o neučestvovanju Zalužnog. Prema izveštajima medija, u suprotnom bi Zelenski mogao da pokuša da smeni vrhovnog komandanta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mandić: Srpski poslanici će predložiti Rezoluciju o Jasenovcu!
Politika

Mandić: Srpski poslanici će predložiti Rezoluciju o Jasenovcu!

Nakon što je premijer Crne Gore Milojko Spajić potvrdio da će zvanična Podgorica u Generalnoj skupštini UN glasati za Rezoluciju o Srebrenici, predsednik crnogorskog parlamenta Andrija Mandić je najavio da će politički predstavnici srpskog naroda predložiti usvajanje Rezolucoje o genocidu u Jasenovcu i izrazio očekivanje da će ona biti usvojena.

09.05.2024

16:05

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija