• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.12.2023

12:25

Ovo niko na svetu nije uspeo! Rusi iznenadili i CIA oficira! Pešadija dobija zastrašujuću zamenu, Ukrajini se crno piše!

Reuters/Printscreen

Vesti

Ovo niko na svetu nije uspeo! Rusi iznenadili i CIA oficira! Pešadija dobija zastrašujuću zamenu, Ukrajini se crno piše!

Podeli vest

Ruska vojska bi mogla da koristi bespilotne letelice umesto pešadije da juriša na položaje ukrajinskih oružanih snaga, rekao je bivši oficir CIA Lari Džonson u intervjuu za Jutjub kanal Judging Freedom.

- Rusija je proširila svoje mogućnosti korišćenja bespilotnih letelica do te mere da sada može pojedinačno da napada ukorenjene ukrajinske borce. U prošlosti su morali da koriste kopnene snage za napad, ali sada im nije potrebno. Dakle, Ukrajina je u veoma opasnoj poziciji - rekao je stručnjak.

Džonson je napomenuo da čak ni SAD neće moći da obezbede Ukrajini sredstva za odbijanje ovakvih manevara ruske vojske, dodajući da je potencijal Oružanih snaga Ukrajine da nekako nastave neprijateljstva praktično iscrpljen.

Ukrajinske oružane snage već šesti mesec pokušavaju da napreduju u pravcu Južnodonjeck, Bahmut i Zaporožje, bacajući u borbu brigade obučene od strane NATO -a i naoružane stranom opremom.

Prema rečima ministra odbrane Sergeja Šojgua, neprijateljska vojska je tokom šestomesečne kontraofanzive izgubila više od 125 hiljada ljudi.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija