• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.12.2023

12:38

(VIDEO) Trese se Amerika! Otkrivene šok stvari o Bajdenu, uhvaćen u veoma mutnim radnjama!

Pexels, Reuters

Vesti

(VIDEO) Trese se Amerika! Otkrivene šok stvari o Bajdenu, uhvaćen u veoma mutnim radnjama!

Podeli vest

Hanter Bajden je uplaćivao mesečne iznose svom ocu, aktuelnom američkom predsedniku Džozefu Bajdenu, sa bankovnog računa koji je koristio da primi novac od svojih kineskih poslovnih saradnika, pokazali su bankovni izveštaji koje je objavio predsedavajući Odbora za nadzor Kongresa Džejms Komer.

On je na društvenoj mreži Iks objavio video u kojem se detaljno objašnjava prebacivanje novca Džozefu Bajdenu sa bankovnog računa firme njegovog sina "Ovasko Pi-Si".

- Odbor za nadzor Predstavničkog doma objavljuje bankovne izveštaje po sudskom pozivu koji pokazuju da je poslovni subjekt Hantera Bajdena, 'Ovasko Pi-Si', vršio direktne mesečne uplate Džou Bajdenu. Ovo nije bila uplata sa ličnog računa Hantera Bajdena, već sa računa njegove firme koja je primala uplate iz Kine i drugih sumnjivih krajeva sveta - kaže Komer u video snimku, dodajući da su isplate počele u septembru 2018, šest meseci pre nego što je Bajden najavio kandidaturu na izborima 2020. godine.

Isplate sa računa firme Hantera Bajdena Džozefu Bajdenu sada su deo obrasca koji otkriva da je Džo Bajden znao, učestvovao i okoristio se od šeme trgovine uticajem svoje porodice, dodaje se u videu.

"Bajdenovi su primali milione od stranih državljana i kompanija iz Kine, Rusije, Ukrajine, Rumunije i Kazahstana, Džo Bajden je ručavao sa saradnicima svoje porodice iz inostranstva, razgovarao s njima preko telefona, viđao se na kafi, prisustvovao sastancima i konačno, primao uplate finansirane od poslovnih dogovora njegove porodice", navodi se u saopštenju Odbora za nadzor. 

Komer je prvog dana novembra objavio izveštaj iz banke koji pokazuje kako su sredstva poreklom iz Kine iskorišćena za ček na 40.000 dolara na ime Džoa Bajdena u septembru 2017. godine.

Kineska firma poslala je pet miliona dolara kompaniji Hantera Bajdena "Hadson Vest tri" u avgustu 2017, kratko nakon što je on osnovao preduzeće sa kineskim poslovnim saradnicima. Hanter je prebacio 400.000 dolara na račun "Ovaska" i više od 130.000 dolara na jedan drugi od svojih poslovnih računa, pokazuju izveštaji iz banke, preneo je "Dejli koler".

Zatim, kako se dalje navodi, Hanter Bajden je prebacio 150.000 dolara "Lajon kol" grupi, odnosno uplatio ih na poslovni račun Džejmsa Bajdena (Hanterov stric) i njegove žene Sare. Džejms i Sara Bajden uplatili su 50.000 dolara na svoje lične račune, a sumu od 40.000 dolara prebacili Džou Bajdenu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija