• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

06.12.2023

16:59

Opkoljen! Izrael je ovo dugo čekao, Hamas se nikad neće oporaviti od udarca

profimedia

Vesti

Opkoljen! Izrael je ovo dugo čekao, Hamas se nikad neće oporaviti od udarca

Podeli vest

Izraelska vojska (IDF) je opkolila dom lidera Hamasa Jahje Sinvara u Kan Junisu, gradu na jugu Pojasa Gaze, javila je saudijska televizija "Al Arabija".

Kako se navodi, nema naznaka da se on nalazi u opkoljenom objektu. Kako je navedeno, lider Hamasa poseduje više kuća u kojima se krije, a kuća u Kan Junisu opkoljena je od juče, preneo je "Tajms of Izrael".

Izraelske vlasti su ranije saopštile da je Sinvar "mrtav čovek koji hoda". Tokom sastanka izraelskog premijera Benjamina Netanjahua sa porodicama talaca koje je prethodno Hamas oslobodio čule su se ogorčene kritike izraelske vlade.

Dani Miran, čijeg sina Omrija su pripadnici Hamasa uzeli kao taoca 7. oktobra, zajedno sa oko 240 drugih Izraelaca i stranaca, rekao jeda je sastanak ''vređao njegovu inteligenciju'', zbog čega je demonstrativno napustio taj skup.

On je izjavio da je upravo lider Hamasa Jahja Sinvar zaslužan za povratak talaca, a ne vlada Izraela.

- Neću ulaziti u detalje o čemu se razgovaralo na sastanku, ali ceo ovaj nastup je bio ružan, uvredljiv, neorganizovan. Kažu, uradili smo to i to, međutim lider Hamasa Jahja Sinvar je taj koji je vratio naše ljude, a ne oni - rekao je Miran i istakao da je vlada napravila ''farsu'' oko pitanja talaca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija