• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

09.12.2023

11:28

Strah od klanice na severu! Norvežani u panici, procurila šokantna informacija, to što vojska radi je...

Reuters

Vesti

Strah od klanice na severu! Norvežani u panici, procurila šokantna informacija, to što vojska radi je...

Podeli vest

Norveški vojnici, usled straha da bi ukrajinski sukob mogao da eskalira, sprovode obuke na kojima treniraju i sahrane, s ciljem da ojačaju duh vojske i psihološki se pripreme za potencijalni konflikt, objavio je NRK.

 

"Ratni scenariji su postali oštriji i realniji nakon što je rat došao u Ukrajinu i Evropu 2022. Ovog puta norveški vojnici uvežbavaju aktivne vojne operacije, kao i moralnu cenu učešća u ratu, pogibije ljudi i sahranjivanje saboraca", navodi se u članku.

Prema autoru, "treniranjem" sahrane, pripadnici norveške vojske se psihički pripremaju za potencijalni sukob. Kao što je narednik Stijan Mo primetio, važno je da se vojnici "obuče u svojim glavama" kako bi bili spremni za rat.

Vojnik Jens Espeland, koji je prisustvovao lažnoj sahrani svojih drugova, zaključio je da vredi razmisliti o tome da bi to "zapravo moglo da bude u svakodnevnom životu". Prema njegovim rečima, nemoguće je pravilno se pripremiti za ovako nešto.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija