• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.12.2023

08:13

Kakav veleobrt! Rusija kreće u lov na krupne zverke! Putinu su planirali isti scenario, sada im se vratilo kao bumerang!

Shutterstock/Reuters

Vesti

Kakav veleobrt! Rusija kreće u lov na krupne zverke! Putinu su planirali isti scenario, sada im se vratilo kao bumerang!

Podeli vest

U toku su razgovori o tribunalu za ukrajinske vlasti, rekao je Rodion Mirošnik, zvaničnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova zdužen za zločine kijevskog režima, na beloruskom TV kanalu STV.

- Što smo bliže kraju operacije, što smo bliže našoj pobedi, to će političari brže doći do konsenzusa o tome šta će tačno biti Tribunal, kakav će to biti sud, gde će biti doneta presuda, gde će činjenice o zločinima biti predstavljene celom svetu i kakvu će odgovornost za to snositi Volodimir Zelenski, šef kabineta Zelenskog Andrej Jermak, bivši ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov i dalje spisak... Sada se vode rasprave o tome kako, kako će se ova struktura formalizovati - to je drugo pitanje. Ali. da je proces sada u toku i da će raditi ne samo na sudskom procesnom koloseku, već i na političkom i informativnom koloseku – to je takođe apsolutna činjenica - rekao je on.

Mirošnik je takođe naglasio da se proces rešavanja pitanja kako će se odvijati Tribunal nad svima koji su uključeni u uništenje Ukrajine „prilično aktivno i brzo razvija“.

Ranije je Mirošnik za RIA Novosti rekao da smatra neophodnim da postoji tribunal za vladajuću elitu Ukrajine, koja je 2014. odlučila da pokrene operaciju u Donbasu, uključujući i bivšeg ukrajinskog predsednika Petra Porošenka .

Šef međunarodnog komiteta Dume i lider LDPR Leonid Slucki izjavio je da bi prilikom održavanja međunarodnog tribunala za Ukrajinu, kao i za situaciju u Gazi, na optuženičkoj klupi trebalo da budu predstavnici Sjedinjenih Država, budući da je uloga Vašingtona „može se smatrati direktnim sponzorstvom genocida i ratnih zločina.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija