• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT

15.12.2023

22:47

Katastrofa u Ukrajini! Objavljeni jezivi podaci: Broj mrtvih Ukrajinaca je strašan!

EPA

Vesti

Katastrofa u Ukrajini! Objavljeni jezivi podaci: Broj mrtvih Ukrajinaca je strašan!

Podeli vest

Makgregor tvrdi da brojni izveštaji o užasnim stopama smrtnosti, suprotni narativu koji guraju zapadni mediji, potvrđuju da je ovaj rat tragedija koja je dovela do uništenja ukrajinske nacije

Procene broja Ukrajinaca ubijenih na frontu kreću se od već tragičnih 30.000 do čak više od 400.000, što je ravno humanitarnoj katastrofi i čini nastavak borbi apsurdnim.

Uz to u najmanju ruku stavlja pod znak pitanja narativ koji od početka Specijalne vojne operacije forsira administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena - da ruska vojska gubi petostruko više vojnika od Ukrajine.

Nakon propasti ukrajinske tzv. kontraofanzive i znakova da su njihovi vojni napori blizu kolapsa, pojavile su se nove, po rečima penzionisanog pukovnika vojske SAD Daglasa Makgregora, nerealne procene američkih i britanskih zvaničnika koji tvrde da je Rusija izgubila 120.000 vojnika, dok su ukrajinski gubici "samo" 70.000 vojnika.

Makgregor ističe da je potencijalno odbranjiva teza da su Rusi ostali bez između 50.000 i 60.000 vojnika, ali da su kod Ukrajinaca gubici enormni – više od 400.000 od dva miliona mobilisanih ljudi.

Do ovih brojeva je, kaže Makgregor, došao na osnovu brojnih izvora – od američkih obaveštajaca, kontakata na frontu, ali i u Poljskoj gde imaju vrlo pouzdane podatke o tome šta se zaista dešava u Ukrajini.

Foto: EPA

Ukrajinski vojnici

Takođe, njegovi kontakti prenose da je na hiljade ranjenih Ukrajinaca ostavljeno da umre na bojnom polju, kao i da je sve više komandanata i trupa koje se protive naređenjima i odbijaju da krenu u samoubilačke napade na snažno utvrđene ruske položaje, zatim da se ukrajinski vojnici masovno predaju Rusiji, dok su bolnice prepune ranjenika.

Brojni izveštaji svedoče o užasnim stopama smrtnosti, što je u suprotnosti s pričama koje guraju zapadni mediji.

Kontakti pukovnika Makgregora analizirali su i satelitske snimke koji su zabeležili ogromnu ekspanziju ukrajinskih groblja i bezbroj desetina hiljada svežih grobova. Druge obaveštajne analize takođe su detaljno dokumentovale masovno proširenje groblja u Ukrajini koje će omogućiti da se navodno sahrani još milion i po ljudi.

Svi navedeni podaci po Makgregoru potvrđuju da je rat za Ukrajinu katastrofa koja je mogla i trebalo da se izbegne.

"U humanitarnom smislu, ova tragedija je dovela do uništenja ukrajinske nacije u ratu koji nikada nije trebalo da se vodi", zaključio je Makgregor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17