• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.12.2023

15:03

Udar na princa Harija! Princ optužuje Pirsa Morgana za hakovanje njegovog mobilnog telefona!

Reuters

Vesti

Udar na princa Harija! Princ optužuje Pirsa Morgana za hakovanje njegovog mobilnog telefona!

Podeli vest

Princ Hari dobio je odštetu od 140.600 funti kada je Visoki sud u Londonu doneo odluku da je bio žrtva hakovanja telefona i drugih vrsta ilegalnog prikupljanja podataka od strane medijske kuće "Miror grup njuzpejperss" poznatiojoj kako MGN.

U pismu princa Harija, koje je pročitao advokat, navodi se da su šokantne razmere "sistemskog i užasnog ponašanja" otkrivene tek kroz ovaj sudski postupak, prenosi BBC.

On je naveo da presuda jasno pokazuje da su direktori odbora Miror grupe, pravni tim i urednici poput Pirsa Morgana "jasno znali za" hakovanje Harijevog telefona. Princ Hari je dodao da je posvećen potrebi za slobodnom i poštenom štampom.

Foto: EPAIMAGES

 

Princi Hari je svojim svedočenjem na suđenju postao prvi seniorski član britanske kraljevske porodice koji je lično svedočio, što se poslednji put desilo pre tačno 130 godina.

Vojvoda od Saseksa pozvao je londonsku policiju i tužilaštvo da "istraže podizanje optužnica protiv kompanije i onih koji su prekršili zakon". Princ Hari tvrdi da je bio targetiran od strane  MGN-a 15 godina, počevši od 1996, i da je više od 140 priča objavljenih u listovima ove grupe, kao što su Dejli miror, Sandej miror i Sandej pipl, rezultat nezakonitog prikupljanja informacija, iako su na suđenju razmatrane samo 33 vesti.

Foto: EPAIMAGES

 

Od tog broja vesti, sud je utvrdio da su nezakonite radnje doprinele pisanju 15 članaka tokom navedenog vremena, i da su viši rukovodioci MGN bili svesni hakovanja, iako skoro nikome u odboru ta informacija nije bila rečena.


Otkako se povukao sa kraljevskih dužnosti 2020. i preselio se u Kaliforniju sa svojom američkom suprugom Megan, vojvoda od Saseksa je stavio sebi zadatak da britansku štampu oslobodi onih koje optužuje da su „kriminalci koji se maskiraju u novinare“, posebno visokih rukovodilaca i urednika.

"Pozdravljamo današnju presudu koja poslu daje neophodnu jasnoću koja je potrebna kako bi se krenulo dalje od događaja koji su se desili pre mnogo godina.

Bez rezerve se izvinjavamo zbog istorijskih grešaka, preuzimamo punu odgovornost i odgovarajuća nadoknada će biti isplaćena", rekao je potparol MGN nakon presude. Kompanija je ranije tvrdila da nema dokaza za optužbe koje je izneo princ Hari.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija