• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.12.2023

10:00

Zelenski pakuje kofere? MMF objavio predviđanje za Ukrajinu! Svet u šoku nakon saznanja koliko malo je Kijevu ostalo!

Reuters/shutterstock

Vesti

Zelenski pakuje kofere? MMF objavio predviđanje za Ukrajinu! Svet u šoku nakon saznanja koliko malo je Kijevu ostalo!

Podeli vest

Ukrajina će bez finansijske pomoći Zapada opstati oko dva meseca, izjavila je direktor-nalogodavac Međunarodnog deviznog fonda Kristalina Georgijeva u intervjuu „Fajnenšel tajmsa“.

Georgijeva je apelovala na zapadne zemlje da hitno dostave Ukrajini „desetine milijardi dolara“ da bi se izbegla pretnja po njenu ekonomiju.

Ona je dodala da dalje kašnjenje sa izdvajanjem pomoći Ukrajini može da primora kijevske vlasti da se vrate „politici destabilizacije kao što je štampanje novca“.

- Važno je da ovaj period ne potraje, jer bi to onda predstavljalo veliki pritisak za Ukrajinu i morala bi da se nekako adaptira na situaciju u vreme kada je zemlja očekivala poboljšanje ekonomskih perspektiva - požalila se Georgijeva.

Kijev se u poslednje vreme suočio sa značajnim smanjenjem pomoći od zapadnih zemalja. Bela kuća je upozorila da je ostalo nekoliko nedelja nakon čega će mogućnosti biti iscrpljene, a garancija za dalju podršku nema. Pored toga, Mađarska je blokirala usaglašavanje višegodišnjeg budžeta Evropske unije u visini od 66 milijardi evra, koji uključuje 50 milijardi za Kijev.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija