• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf

22.12.2023

14:04

Češka policija objavila snimak upada u zgradu fakulteta!  (VIDEO)

Reuters

Vesti

Češka policija objavila snimak upada u zgradu fakulteta! (VIDEO)

Podeli vest

Češka policija je na konferenciji za medije objavila snimak upada u zgradu fakulteta u Pragu. Snimak je nastao iz ugla policajca koji je intervenisao.

Na konferenciji su izneti novi detalji u vezi sa masakrom u kojem je ubijeno 14 ljudi, nakon čega je napadač izvršio samoubistvo. Ukupan broj mrtvih je 15.

- Incident je prijavljen pre 15 sati, kada su naše patrole otišle na lice mesta. Usledile su patrole interventne policije, stigle su na lice mesta za pet minut. Početak je nekoordinisan. Zasniva se na činjenici da patrole dolaze u kontakt sa počiniocem - rekao je jedan od predstavnika policije.

Policijske patrole tragale su za počiniocem na gornjim spratovima fakulteta, a ubrzo su dobile informaciju da se strelac nalazi na krovu zgrade.

- Oblast nije bila čista jer ulaz na krov nije bio dobro obeležen i nismo mogli da ga pronađemo - rekao je jedan od policajaca.

- Nakon što je zgrada bila pod kontrolom, vrši se pretres zgrade - opisao je on i dodao da su se učenici zabarikadirali unutar učionica.

 

 

Policija je potom evakuisala studente i osoblje fakulteta u zgradu Rudolfinuma.

- Pored intervencije u objektu, intervencija je morala da se obavi ispred zgrade, s obzirom da je počinilac izašao napolje. Ugroženi su životi i zdravlje građana u okolini. Obezbeđenje perimetra se odvijalo napolju - rekao je Petr Matejček, direktor Regionalne policijske uprave.

- Bilo je i tri povrede na javnim putevima. Policija je uzvratila pucnjavomdodao je on.

Strelac iz hodnika Filozofskog fakulteta povredio je i tri osobe na ulici, saopštila je policija. Kada mu je policija prišla, očigledno je pucao u sebe iz puške.

Pored toga, pogođen je jedan civilni i jedan policijski automobil. U akciji učestvovalo je više stotina policajaca, niko od njih nije povređen.

- Bio sam tamo i to me je veoma potreslo - dodao je Matejček.

Policija je celu noć radila u zgradi Filozofskog fakulteta na Trgu Jana Palaha. Ona je identifikovala sve žrtve masakra, napadač je takođe mrtav, a među žrtvama nema stranih državljana.

Policijsku potragu za ubicom pokrenula je svedok koja je prijavila da joj je prijatelj poslao samoubilačku SMS poruku i da ne odgovara na pozive.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak
Društvo

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak

Maturske večeri trebalo bi da budu smisao druženja i zabave, a sve češće se svode na brendiranu odeću i skupocene automobile, preteranun šminku i nakit. Generacija Z, svakodnevno nas baci u rebus materijalističkim prohtevima, a njihovi izazovi su sve veći zalogaj za roditelje koji žele da im ispune svaku želju, pa nas je tako jedna objava malo je reći, ostavila bez teksta.

28.04.2024

09:43

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija