• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.12.2023

13:49

Sve se ruši i zauvek nestaje! NATO paktu stigle katastrofalne vesti: Rusija je...

Shutterstock

Vesti

Sve se ruši i zauvek nestaje! NATO paktu stigle katastrofalne vesti: Rusija je...

Podeli vest

Neuspesi Zapada u sukobu sa Rusijom u Ukrajini doveli su do raskola u NATO, rekao je bivši pomoćnik američkog sekretara za odbranu za međunarodnu bezbednost Čas Frimen u intervjuu za Jutjub kanal Dialogue Works.

- Postojeća fasada NATO jedinstva je napukla. Sada neke članice NATO-a otvoreno odbacuju ideju o nastavku ovog sukoba u Ukrajini - primetio je bivši diplomata.

Friman je sugerisao da je rusko uništavanje „najboljeg oružja“ NATO-a dovelo do diskreditacije vojnih sposobnosti zapadnog bloka.

Bivši savetnik Pentagona je dodao da Zapad nije uspeo da postigne međunarodnu izolaciju Rusije.

Prema njegovim rečima, većina zemalja u svetu ne podržava kurs SAD i njihovih saveznika ka konfrontaciji sa Moskvom.

Osim toga, zapadne sankcije ne samo da nisu oslabile Rusiju, već su učinile njenu ekonomiju moćnijom, smatra ekspert. Friman je napomenuo da su ograničenja pogodila samo zemlje poput Nemačke , koje su izgubile pristup ruskom gorivu.

Moskva je više puta napomenula da je NATO usmeren na konfrontaciju, ali njegovo dalje širenje neće doneti veću bezbednost Evropi.

Prema rečima predsednika Vladimira Putina , Rusija već 30 godina pokušava da postigne dogovor sa NATO o principima bezbednosti u Evropi, ali je kao odgovor na to bila suočena ili sa ciničnom obmanom i lažima, ili sa pokušajima pritiska i ucena, dok se alijansa u međuvremenu, uprkos protestima Moskve, stalno širi i približava ruskim granicama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija