• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

27.12.2023

19:08

Tramp jasan, nećete me pokrasti kao 2020. Izbori 2024. biće biti ili ne biti za Ameriku, ali i "duboku državu"!

Tanjug/AP/Charlie Riedel

Vesti

Tramp jasan, nećete me pokrasti kao 2020. Izbori 2024. biće biti ili ne biti za Ameriku, ali i "duboku državu"!

Podeli vest

Bivši američki predsednik Donald Tramp pozdravio je danas odluku Vrhovnog suda Mičigena koji je odbacio pokušaj njegove diskvalifikacije sa predsedničkih izbora u toj saveznoj državi, dodavši da se mora sprečiti da izbori 2024. godine budu "namešteni i pokradeni".

- Vrhovni sud Mičigena je snažno i s pravom odbio pokušaj očajnih demokrata da skinu vodec"eg kandidata na predsedničkim izborima 2024. sa glasačkog listic"a u saveznoj državi Mičigen - napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži TruthSocial.

Dodao je da je "ovaj patetični pokušaj nameštanja izbora propao širom zemlje, uključujući države koje istorijski naginju demokratama".

Prema njegovim rečima, odluku Vrhovnog suda Kolorada, koji je presudio da Tramp bude uklonjen sa glasačkog listića u toj saveznoj državi, "ismevaju širom sveta".

- Moramo da sprečimo da izbori 2024. godine budu namešteni i pokradeni kao izbori 2020. godine.

Pogledajte samo potpuni nered koji imamo kao rezultat vlasti pokvarenog Džoa Bajdena koji nasilno uništava sve što vidi - od naše nekada velike ekonomije do našeg nekada poštenog pravosudnog sistema - naveo je Tramp.

On je naglasio da Amerikanci moraju da sačuvaju svoju zemlju od "propadanja i radikalne levice".
Vrhovni sud Mičigena odbacio je ranije danas pokušaj uklanjanja bivšeg predsednika SAD sa glasačkih listića na predsedničkim izborima 2024. godine, što je u suprotnosti sa presudom Vrhovnog suda Kolorada kojom je Tramp diskvalifikovan sa predsedničkih izbora u toj saveznoj državi zbog njegove navodne uloge u neredima na Kapitolu 6. januara 2021. godine.

Tramp je prvi predsednički kandidat u američkoj istoriji koji je proglašen nepodobnim za položaj predsednika, prema retko korišćenoj odredbi 14. amandmana američkog Ustava, kojom se zvaničnicima koji su učestvovali u "pobuni" zabranjuje da obavljaju javnu funkciju.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija