• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.12.2023

23:20

Trese se Amerika! Bajdenu i ekipi stigle katastrofalne vesti! Ovakvu pobedu Trampa niko u državi nije očekivao!

Reuters.shutter

Vesti

Trese se Amerika! Bajdenu i ekipi stigle katastrofalne vesti! Ovakvu pobedu Trampa niko u državi nije očekivao!

Podeli vest

Vrhovni sud SAD u petak je odbio da odmah odluči o tvrdnji bivšeg predsednika Donalda Trampa da ne može biti krivično gonjen zbog pokušaja da poništi svoj izborni poraz 2020. godine zbog predsedničkog imuniteta, dozvolivši nižem sudu da nastavi da razmatra to pitanje.

Sudije su, odbijajući vanredni zahtev američkog specijalnog tužioca Džeka Smita, odbile da preskoče niži apelacioni sud kako bi ubrzale konačnu odluku o Trampovom zahtevu za imunitet pre suđenja bivšem predsedniku, javlja "Daily Mail".

Tužioci su optužili Trampa, favorita za republikansku predsedničku nominaciju 2024, za pokušaj da opstruiše Kongres i prevari američku vladu i tako preokrene pobedu demokratskog predsednika Džoa Bajdena na izborima 2020. godine u svoju korist.

Tramp je tvrdio da slučaj treba odbaciti na osnovu toga što bivši predsednici ne mogu da se suoče sa krivičnim prijavama za ponašanje u vezi sa njihovim službenim obavezama.

Američki okružni sudija Tanja Čutkan odbacila je tu tvrdnju 1. decembra, što je izazvalo Trampovu žalbu Apelacionom sudu u okrugu Kolumbija. Trampova žalba suspendovala je njegovo suđenje, koje je trenutno zakazano za mart.

U pokušaju da izbegne odlaganje Trampovog suđenja, Smit je 11. decembra pozvao Vrhovni sud da donese hitnu odluku - čak i dok se Okružni sud Vašingtona utrkuje da donese odluku o ovom pitanju.

Ako Tramp bude ponovo izabran u Belu kuću 5. novembra, mogao bi da traži da se pomiluje za bilo kakve savezne zločine.

Troje od devet sudija Vrhovnog suda imenovao je Tramp, koji je zacementirao konzervativnu većinu od 6:3.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija