• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.12.2023

13:20

Prekipelo! Putin povlači radikalan potez protiv SAD! Udar dolazi u pravo vreme, jedna stvar može da bude glavni okidač!

Informer

Vesti

Prekipelo! Putin povlači radikalan potez protiv SAD! Udar dolazi u pravo vreme, jedna stvar može da bude glavni okidač!

Podeli vest

Rusija bi mogla da prekine diplomatske odnose sa Sjedinjenim Državama ako Vašington konfiskuje rusku imovinu zamrznutu zbog rata u Ukrajini, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov, a prenosi agencija Interfaks.

- Sjedinjene Države "ne smeju da deluju u iluziji... da se Rusija drži diplomatskih odnosa sa tom zemljom. Rusija je rekla da su odnosi sa Sjedinjenim Državama "ispod nule" zbog američke vojne i finansijske pomoći Ukrajini u ratu - rekao je Rjabkov. 

Rjabkov je rekao da Rusija, koja je poslala snage u Ukrajinu u februaru 2022. u, kako je nazvala, 'specijalnoj vojnoj operaciji', neće biti ta koja će inicirati prekid diplomatskih odnosa, ali bi takav prekid mogao biti podstaknut brojnim faktorima. 

"Spremni smo za svaki scenario"

- Okidač bi mogao da bude oduzimanje imovine, dalja vojna eskalacija, mnoge druge stvari. Ne bih ovde ulazio u negativne prognoze - rekao je on i dodao da je Moskva "spremna za svaki scenario".

Neki zapadni političari traže da se zamrznuta ruska imovina u vrednosti od oko 300 milijardi dolara preda Ukrajini kako bi se pomoglo u obnovi njene ratom razorene ekonomije.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima u petak da bi svaki takav potez zadao ozbiljan udarac globalnom finansijskom sistemu. On je rekao da Rusija "nikada neće ostaviti na miru" nijednu zemlju koja je zaplenila njenu imovinu i da će u takvom scenariju pogledati koju imovinu Zapada bi mogla da konfiskuje kao odmazdu.  

Rusija je na različite načine uzvratila sankcijama Zapada koje su imale za cilj da je kazne za rat u Ukrajini i ometaju njenu sposobnost da ga finansira. Ove nedelje, predsednik Vladimir Putin naredio je dva evropska koncerna, Vintershall Dea i OMV, da se oslobode više milijardi dolara vrednih udela u gasnim projektima na ruskom Arktiku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija