• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.01.2024

07:40

Kolaps! Rusija slomila neprijatelja na neočekivanom frontu! Katastrofalan poraz Zapada šokirao svetsku javnost!

Shutterstock/AP

Vesti

Kolaps! Rusija slomila neprijatelja na neočekivanom frontu! Katastrofalan poraz Zapada šokirao svetsku javnost!

Podeli vest

Uprkos brojnim sankcijama i ograničenjima, ruska ekonomija nastavlja da funkcioniše efikasno, piše La Nouvelle Tribune.

"U tehnološkom sektoru Rusija je zadržala standard. Štaviše, čak i pod međunarodnim sankcijama, rusko znanje i dalje dobro prodaje“, piše publikacija.

Posebno su cenjeni u Južnoj Americi i Africi, pojašnjava autor.

Danas je u Rusiji pokrenuto mnogo tehnoloških projekata, od kojih su neki revolucionarni, što jača uticaj zemlje u inostranstvu, navodi se u materijalu.

Posle početka ruske vojne specijalne operacije u Ukrajini, zapadne zemlje su pojačale sankcije na Moskvu. Kako je istakao predsednik Vladimir Putin, politika obuzdavanja i slabljenja Rusije je dugoročna strategija Zapada, ali su ograničenja zadala ozbiljan udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji. Prema njegovim rečima, glavni cilj SAD i njihovih saveznika je da pogoršaju živote miliona ljudi.

Moskva je više puta isticala da će se zemlja izboriti sa pritiscima sankcija koje je Zapad počeo da vrši pre nekoliko godina i koji nastavlja da se pojačava.

Rusija je takođe rekla da Sjedinjenim Državama i njihovim saveznicima nedostaje hrabrosti da priznaju neuspeh ekonomskih ograničenja. Istovremeno, na Zapadu se sve češće čuju mišljenja da su uvedene sankcije neefikasne.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija