• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RIA/Preneo Z.Ko

09.01.2024

22:19

Eskalirala situacija! Predsednik Ekvadora šalje vojsku na bande: Proglašen režim oružanog sukoba nakon upada u studio (VIDEO)

Printscreen X

Vesti

Eskalirala situacija! Predsednik Ekvadora šalje vojsku na bande: Proglašen režim oružanog sukoba nakon upada u studio (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Ekvadora Danijel Noboa saopštio je nakon upada naoružanih napadača u uživo program lokalne televizije da se država nalazi u stanju unutrašnjeg oružanog sukoba posle uzimanja talaca u različitim gradovima i zatvorima!

- Potpisao sam dekret kojim se proglašava unutrašnji oružani sukob i odredio sam sledeće transnacionalne organizovane kriminalne grupe kao terorističke organizacije i zaraćene nedržavne aktere - napisao je Noboa na svom blogu na društvenoj mreži X.

Noboa je u dokumentu naveo više od 20 grupa i organizacija.

Predsednik Ekvadora potpisao je i dekret kojim je naredio vojsci da "neutrališe bande" koje su uzimale taoce širom zemlje.

Evadorska policija javila je na društvenoj mreži X da je poslala specijalne jedinice u studio televizijskog kanala TC u koji su tokom uživo programa upali naoružani banditi.

- Zbog upada kriminalaca u medijske prostorije u Gvajakilu naše specijalne jedinice su poslate da se pozabave tom vanrednom situacijom - navodi policija na svom nalogu na platformi X.

 

 

Nepoznate maskirane osobe sa vatrenim oružjem, podsetimo, upale su u studio televizijskog kanala TC u ekvadorskom Gvajakilu gde se nastavljaju nemiri u vezi sa reorganizacijom zatvora u zemlji.

 

 

Razbojnici su u programu uživo mahali puškama i granatama, a gurnuli su i dinamit u džep voditelja.

- Neka policija ode - čuje se na snimku.

Ekvador je potresen nizom napada uključujući eksplozije i otmicu nekoliko policajaca nakon što je vlada uvela vanredno stanje nakon bekstva moćnog vođe bande iz zatvora.

Vlasti Ekvadora izvestile su u nedelju da Adolfo Masijas, vođa bande Los Čoneros, nije bio u svojoj ćeliji u zatvoru niske bezbednosti. Tog dana je trebalo da bude prebačen u objekat maksimalne bezbednosti.

Tužioci su otvorili istragu i optužili dvojicu čuvara u vezi sa navodnim bekstvom, ali još nije utvrđeno da li je Masijas pobegao iz ustanove ili se možda krije u njoj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija