• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.01.2024

21:50

Maskirani napadači upali u program uživo! Drama u Ekvadoru: Voditeljima uprli duge cevi u glave - "Upomoć, hoće da nas pobiju" (VIDEO)

Printscreen X

Vesti

Maskirani napadači upali u program uživo! Drama u Ekvadoru: Voditeljima uprli duge cevi u glave - "Upomoć, hoće da nas pobiju" (VIDEO)

Podeli vest

Grupa naoružanih ljudi upala je u uživo program televizijskog kanala u Ekvadoru i otela voditelje!

Muškarci prekrivenih lica upali su na set TV mreže TC u lučkom gradu Gvajakilu i vikali da imaju bombe dok su se u pozadini čuli zvuci slični pucnjavi.

Ekvador je potresen nizom napada uključujući eksplozije i otmicu nekoliko policajaca nakon što je vlada uvela vanredno stanje nakon bekstva moćnog vođe bande iz zatvora.

Policija je saopštila da su četvorica policajaca kidnapovana u ponedeljak uveče i da se vode kao nestali, jedan je navodno otet u glavnom gradu Кitu, a tri u gradu Кevedo.

Agenti su uhapsili dve osobe zbog posedovanja eksploziva i kao osumnjičene za najmanje jedan od napada u toj južnoameričkoj zemlji.

 

 

Vlada nije saopštila koliko je napada ukupno registrovano, ali lokalni mediji su izvestili o nekoliko incidenata, zapaljena su vozila u mnogim gadovima, a ispred kuće predsednika suda u Kitu detonirana je eksplozivna naprava.

Vlasti nisu saopštile ko stoji iza napada i da li su incidenti deo orkestrirane akcije. Vlada je ranije optuživala članove glavnih narko-bandi za slične napade.

Vlasti Ekvadora izvestile su u nedelju da Adolfo Masijas, vođa bande Los Čoneros, nije bio u svojoj ćeliji u zatvoru niske bezbednosti. Tog dana je trebalo da bude prebačen u objekat maksimalne bezbednosti.

Tužioci su otvorili istragu i optužili dvojicu čuvara u vezi sa navodnim bekstvom, ali još nije utvrđeno da li je Masijas pobegao iz ustanove ili se možda krije u njoj.

 

 

Masijas je u februaru 2013. godine pobegao iz maksimalno obezbeđenog objekta, ali je uhvaćen nekoliko nedelja kasnije.

Predsednik Danijel Noboa je u ponedeljak proglasio nacionalno vanredno stanje na 60 dana dozvoljavajući vlastima da suspenduju prava i mobilišu vojsku na mestima kao što su zatvori. Vlada je takođe uvela policijski čas od 23 sata do pet ujutru.

 

 

Noboa je u poruci na Instagramu rekao da neće stati dok ne vrati mir svim Ekvadorcima i da je njegova vlada odlučila da se suprotstavi kriminalu.

Talas napada počeo je nekoliko sati nakon Noboine objave.

Masijas, koji je osuđen za trgovinu drogom i organizovani kriminal, služio je kaznu od 34 godine u zatvoru La Regional u luci Gvajakil.

Los Čoneros je jedna od ekvadorskih bandi koje vlasti smatraju odgovornim za porast nasilja koji je prošle godine dostigao novi nivo ubistvom predsedničkog kandidata Fernanda Viljavisensija. Banda je navodno povezana sa meksičkim kartelom Sinaloa.

Stručnjaci i vlasti su priznali da članovi bandi praktično vladaju unutar zatvorai da je Masijas nastavio da kontroliše svoju grupu iz pritvorskog objekta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija