• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.01.2024

09:47

Brutalan odgovor Ukrajine! Objavljen broj mrtvih Rusa, podaci su zastrašujući! Ako je ovo tačno...

Reuters/Beta/printscreen

Vesti

Brutalan odgovor Ukrajine! Objavljen broj mrtvih Rusa, podaci su zastrašujući! Ako je ovo tačno...

Podeli vest

Rusija je izgubila 366.790 vojnika u Ukrajini od početka rata 24. februara 2022. godine, saopšteno je danas iz Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine.

Taj broj uključuje 800 žrtava koje su ruske snage pretrpele samo tokom proteklog dana, navodi se u saopštenju.

Prema izveštaju, Rusija je takođe izgubila 6.038 tenkova, 11.216 oklopnih borbenih vozila, 11.575 vozila i rezervoara za gorivo, 8.684 artiljerijskih sistema, 956 višestrukih raketnih sistema, 639 sistema protivvazdušne odbrane, 329 aviona, 324 helikoptera, 332 i 34 bespilotnih letelica ili čamaca i jednu podmornicu.

Podsetimo, ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu juče je izneo podatke ruske vojske o gubicima ukrajinskih snaga tokom protekle godine.

- U protekloj godini gubici neprijatelja premašili su 215 hiljada ljudi i 28 hiljada komada oružja. Održavamo stratešku inicijativu duž cele linije borbenog kontakta - rekao je on sastanku vojnog vrha.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija