• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.01.2024

15:45

"Ako ne sprečim ovo, gotovi smo!" Alarmatno upozorenje Trampa zatreslo Ameriku, na Bajdena sručio salvu brutalnih optužbi!

Printskrin/Sputnjik, AP

Vesti

"Ako ne sprečim ovo, gotovi smo!" Alarmatno upozorenje Trampa zatreslo Ameriku, na Bajdena sručio salvu brutalnih optužbi!

Podeli vest

Bivši američki predsednik Donald Tramp rekao je da svet nikada nije bio tako blizu početka trećeg svetskog rata, izjavio je tokom razgovora sa svojim pristalicama u Ajovi, prenose RIA Novosti.

- Mislim da nikada nismo bili u takvoj opasnosti od trećeg svetskog rata kao što smo sada - rekao je bivši šef Bele kuće.

Prema Trampu, on će sprečiti treći svetski rat.

On je takođe izrazio mišljenje da ovaj rat, ako počne, neće predstavljati uobičajeno ratište između vojski i vojne tehnike dva protivnika. Ovaj rat će biti „mnogo veći“ od Prvog i Drugog svetskog rata, veruje Tramp.

- To će biti uništenje - dodao je on.

Prema političaru, Sjedinjene Države su pod upravom njegovog naslednika Džoa Bajdena postale „slaba i neefikasna država“ čije mišljenje se ne uzima u obzir na svetskoj sceni.

- Bajden je krajnje nesposoban. Jedino što ume dobro da radi je da vara na izborima. Oni (demokrate – prim. aut.) su dobri u nameštanju izbornih rezultata, a odlični su i u progonu svojih političkih protivnika. Ništa drugo ne mogu da urade – naglasio je bivši predsednik SAD.

- Ovo uopšte nije isto što i Prvi i Drugi svetski rat. To je bilo strašno, ali ovaj će biti mnogo veći, biće uništenje - dodao je političar.

Tramp je ranije izjavio da je Džo Bajden u stanju da započne treći svetski rat i uništi Ameriku u vremenu koje je preostalo do predsedničkih izbora. Takođe je obećao da će obnoviti mir na planeti „silom“ ako ponovo preuzme funkciju šefa države.

Predsednički izbori u SAD zakazani su za 5. novembar 2024. godine. Ankete pokazuju da je Donald Tramp očiti favorit na republikanskim predizborima. Očekuje se da će mu se suprotstaviti aktuelni predsednik Džo Bajden. Prema anketama, Tramp je u dobroj poziciji da pobedi 2024. godine.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev je pre toga rekao da se treći svetski rat neće voditi ni tenkovima ni borbenim avionima, a ako bi on počeo, „sigurno bi sve bilo u ruševinama“.

Putin je ranije rekao da niko neće pobediti u trećem svetskom ratu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...
NBA

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...

Legendarni NBA as Čarls Barkli (61) smatra da košarkaši Denvera neće moći da preokrenu rezultat u svoju korist u seriji protiv Minesote koja posle dva meča vodi 2:0, a njegovo mišljenje deli i Stiven Ej Smit, novinar ESPN-a.

08.05.2024

09:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija