• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.01.2024

08:22

(VIDEO) Gore nebo i zemlja! Prvi snimci udara Pakistana na Iran, scene su stravične!

Društvene mreže

Vesti

(VIDEO) Gore nebo i zemlja! Prvi snimci udara Pakistana na Iran, scene su stravične!

Podeli vest

Na društvenim mrežama pojavili su se prvi snimci pakistanskog raketnog napada na teritoriju Irana.

Navodi se da je Iran saopštio da tri žene i četvoro dece koji su stradali u vazdušnim udarima u pokrajini Sistan i Baludžistan "nisu Iranci".

Takođe se tvrdi da su udare izvele pakistanske vazduhoplovne snage.

 

 

Pakistan je prethodno zvanično saopštio da je pokrenuo raketne napade na teritoriju susednog Irana, dva dana nakon što je iranski napad potpalio odnose ove dve zemlje.

BBC prenosi saopštenje pakistanskih vlasti da su napadi izvedeni na "skrovišta terorista" u iranskoj pokrajini Sistan i Baludžistan.

Iranski mediji su objavili da su u tim napadima stradale tri žene i četvoro dece.

Britanski medijski servis navodi da se ove dve zemlje odavno međusobno optužuju da pružaju utočište ekstremističkim grupama koje vrše napade u pograničnim regionima.

AP prenosi da je Pakistan u sredu opozvao svog ambasadora iz Teherana, dan nakon iranskog napada na sunitske separatiste na pakistanskoj teritoriji.

Američka agencija navodi da Iran i nuklearnim oružjem opremljeni Pakistan već dugo jedni druge posmatraju sumnjičavo u vezi sa napadima koje izvode ekstremisti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija