• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.01.2024

09:30

Šokantno priznanje nemačkog ministra! Narodu konačno saopštio šta je uništilo državu! "Tih para više nema..."

Shutterstock/Reuters

Vesti

Šokantno priznanje nemačkog ministra! Narodu konačno saopštio šta je uništilo državu! "Tih para više nema..."

Podeli vest

Nemački ministar ekonomije iz redova Zelenih Robert Habek je priznao da nemačka privreda ne dobija dovoljno sredstava zbog trošenja na podršku Ukrajini.

Vojna i ekonomska podrška iz Nemačke, osim Ukrajini, šalje se i evropskim državama koje podržavaju Kijev, dodao je on.

- Zato trošimo novac. Tih para više nema. Moramo da priznamo da se novac ne uliva u našu ekonomiju - naveo je Habek, obraćajući se parlamentu.

Ukrajina će ove godine od Nemačke da dobije čak 40 odsto manje vojne pomoći u odnosu na prošlu, međutim, to je i dalje osam puta više od potrošnje koju nemačka vlada izdvaja na subvencije, zbog čijih smanjenja protestuju poljoprivrednici u zemlji, prenele su "RIA Novosti" na osnovu dostupnih podataka.

Naime, nemački kabinet ministara saopštio je juče da će ove godine da pošalje Ukrajini vojnu pomoć vrednu od 7 milijardi evra.

Nemačka je druga država u svetu po obimu pomoći poslatoj kijevskom režimu od početka Specijalne vojne operacije, pre nje su samo SAD.

Međutim, prema Kilskom institutu za svetsku ekonomiju, nemačka vlada je 2023. godine izdvojila pomoć Ukrajini u iznosu od najmanje 11,8 milijardi evra. Tako je nova "obaveza" Nemačke 40 odsto manja od prošlogodišnje. Istovremeno, ovo je 7,8 puta više od 900 miliona evra koliko je nemačka vlada potrošila na subvencije poljoprivrednicima za dizel gorivo i poljoprivrednu mehanizaciju.

Nemački poljoprivrednici protestuju dok njihovi predstavnici pregovaraju sa šefovima parlamentarnih frakcija u Bundestagu. Vlada do danas nije bila u mogućnosti da ponudi poljoprivrednicima kompromis o ukidanju subvencija za dizel zbog budžetske krize, samo je predložila njihovo postepeno ukidanje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija