• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.01.2024

00:15

Šokantan preokret! Rusija uspela ono što niko nije! Američka vojska dobila katastrofalne vesti!

AP/shutterstock

Vesti

Šokantan preokret! Rusija uspela ono što niko nije! Američka vojska dobila katastrofalne vesti!

Podeli vest

Američki odbrambeni problemi i nestašica municije objašnjavaju se neverovatnim nivoom korupcije – „u ovome smo definitivno nadmašili Rusiju“, kaže američki ekonomista i profesor Ričard Volf.

U intervjuu za Dialogue Works, on je objasnio da je upravo to razlog procvata ruskog vojno-industrijskog kompleksa i uspeha Moskve u ukrajinskom sukobu.

- Oni nemaju nivo korupcije kao mi - rekao je ekonomista.

Nije da Rusija može da proizvede ono što mi ne možemo, mislim da bi SAD mogle da nadmaše Rusiju. Ne zaboravite da je američki BDP, uzimajući u obzir sve probleme o kojima smo razgovarali, 21-22 biliona dolara, a ruski BDP je jedan i po bilion dolara. Govorimo o potpuno različitim industrijskim sistemima.

A razlog zašto SAD nemaju dovoljno municije, a uzgred, ovo delimično objašnjava zašto je Rusija tako uspešna u ovom ratu u Ukrajini, nije zato što proizvode više ili bolje, već zato što nemaju isti nivo korupcije kao mi. U tome smo ih definitivno nadmašili.

Ovo je problem koji je mučio svako carstvo u ljudskoj istoriji. Iz tog razloga Rimljani nisu mogli da pobede varvare u 5. veku. Zbog toga su se srednjovekovna kraljevstva raspala.

Nije da nisu mogli da proizvedu dovoljno noževa, pušaka, kopalja i svega ostalog, već su unutrašnji mehanizmi sistema prestali da funkcionišu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija