• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.01.2024

12:39

Monstrum nad monstrumima izlazi na slobodu? Njegov zločin šokirao je svet, a sad traži milost!

profimedia

Vesti

Monstrum nad monstrumima izlazi na slobodu? Njegov zločin šokirao je svet, a sad traži milost!

Podeli vest

Austrijski monstrum Jozef Fricl (88), koji je osuđen na doživotnu robiju jer je 24 godine svoju ćerku Elizabetu držao zatočenu u podrumu porodične kuće u Amstetenu i napravio joj sedmoro dece, na putu je da izađe na slobodu.

Na zahtev njegove advokatice, on je juče prebačen iz zatvora za ozbiljno mentalno poremećene kriminalce u redovan zatvor, što bi mogao da bude uvod u njegovo puštanje na uslovnu slobodu u martu, posle izdržanih 15 godina kazne. 

Ima Alchajmera

Fricl sada boluje od Alchajmerove bolesti. On je u poslednje dve godine više puta podnosio zahtev za uslovni otpust, koji sve do sada nije bio prihvaćen. Astrid Vagner, njegov advokat, izjavila je da vidi šansu za njegovo oslobađanje, budući da on ima skoro 90 godina i da mu se psihičko stanje pogoršava.

A da je monstrum zaista na putu da izađe na slobodu govori to što je juče premešten u običan zatvor.

- Bili smo uspešni. Bilo je to dugo saslušanje. Ponovo je rekao kako se kaje zbog onoga što je uradio. Bio je zapravo blizu suza. Ukratko, sud došao do zaključka da moj klijent zapravo više nije opasan - rekla je Vagnerova. 

Fricl je juče i snimljen prvi put nakon što je 2009. osuđen na doživotnu robiju. Sedeo je mirno u policijskim kolima u teksas jakni i farmerkama, ne pokazujući nikakve emocije. 

List "Bezirksblat" je ove nedelje objavio da je on viđen u različitim kafićima u okolini zatvora Štajn u Kremsu na Dunavu, u kojem je do sada bio. To je, takođe, jedan od pokazatelja da bi monstrum uskoro mogao da izađe na slobodu. 

Sve priznao na sudu

Podsetimo, Fricl je svoju ćerku Elizabetu zatočio u podrum porodične kuće kad je ona imala 18 godina. Supruzi Rozmari je rekao da je ona pobegla od kuće, a nesrećna žena skoro dve i po decenije nije znala da joj se ćerka nalazi u podrumu.

Fricl je Elizabetu svakodnevno silovao i napravio joj je sedmoro dece, od kojih je jedno umrlo ubrzo nakon rođenja. Troje dece je monstrum odneo svojoj supruzi i rekao joj da su Elizabetini i da ih je našao ispred vrata, te su ta deca odrastala s babom.

Međutim, ostalo troje je odraslo s majkom u podrumu bez svetla i ventilacije. Zločin je otkriven u aprilu 2008, nakon što je Fricl pristao da odvede najstarije dete iz podruma u bolnicu jer je bilo u veoma teškom stanju.

On je ubrzo uhapšen, a na sudu je sve priznao, te je u martu 2009. osuđen na doživotnu robiju. 

Žive na tajnoj lokaciji pod lažnim imenima

Elizabeta, koja je iz zatočeništva svog oca monstruma izašla kad je imala 42 godine, sada ima 57 godina i živi u jednom austrijskom selu sa svoje šestoro dece. Oni imaju nove identitete, koji se drže u tajnosti, a stanovnici sela sarađuju s policijom i takođe ih štite od očiju javnosti.    
Njihova kuća nalazi se konstantno pod video-nadzorom, a ispred nje patroliraju policija i posebno obezbeđenje. Pojedini mediji u Austriji izvestili su da je Elizabeta, nakon što joj je otac osuđen na doživotnu robiju, ušla u vezu sa svojim telohraniteljem, te da je i danas sa njim. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15