• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

27.01.2024

10:07

(VIDEO) Presreću, pale, gaze! Dramatične scene na francuskim putevima, situacija izmiče kontroli, oglasio se premijer Atal!

Printskrin

Vesti

(VIDEO) Presreću, pale, gaze! Dramatične scene na francuskim putevima, situacija izmiče kontroli, oglasio se premijer Atal!

Podeli vest

Francuski farmeri, koji protestuju zbog niskih otkupnih cena poljoprivrednih proizvoda i traže smanjenje poreza, danas su u Narbonu, gradu na jugu zemlje, zapalili sedište fonda za socijalnu zaštitu zaposlenih u poljoprivredi, a širom zemlje grupe nezadovoljnih seljaka presreću kamione sa voćem i povrćem iz uvoza i uništavaju robu.

Zgrada "Mitialite Sosijal Agrikol" (Mutualite Sociale Agricole - MSA) od 300 kvadratnih metara bila je prazna kada je zapaljena. Vatra je brzo stavljena pod kontrolu uz pomoć 25 vatrogasaca, ali je zgrada pretrpela velika oštećenja, prenosi BMF TV.

- Ne mogu da shvatim. Veoma mi je žao zbog ovoga što su uradili - rekla je Sofi Boneri, predsednica lokalnog ogranka MSA.

 

 

Boneri je dodala da je ova organizacija bila prva koja je finansijski pomogla farmerima nakon nedavne suše i obezbedila im dodatnu pomoć.

Sa juga stižu dramatični snimci sa puteva gde su farmeri postavili blokade. Svaki kamion koji prevozi stranu robu je napadnut, a proizvodi spaljeni, navodi se na društvenim mrežama. 

 

 

U međuvremenu, oglasio se francuski premijer Gabrijel Atal. On je rekao da će vlada odustati od planova za smanjenje poreskih olakšica na dizel gorivo za poljoprivrednu upotrebu.

Govoreći na jednoj farmi, Atal je takođe, rekao da će njegova vlada "staviti poljoprivredu iznad svega ostalog", preneo je Rojters.

Francuski poljoprivrednici blokirali su u petak jedan od glavnih auto-puteva koji povezuje Pariz sa severnim gradom Lilom i Belgijom, a spremali su se da blokiraju i druge auto-puteve ka Parizu kako bi pojačali pritisak na Atalovu vladu koju optužuju da nije učinila dovoljno da im pomogne.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija