• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.01.2024

14:00

Nemilosrdno! Rusi zasuli Ukrajinu Iskanderima! Razorni projektili uništavaju sve pred sobom, stravične eksplozije tresu gradove!

Reuters, Tanjug/AP

Vesti

Nemilosrdno! Rusi zasuli Ukrajinu Iskanderima! Razorni projektili uništavaju sve pred sobom, stravične eksplozije tresu gradove!

Podeli vest

Rusija je izvela napade dronovima i projektilima na civilnu i kritičnu infrastrukturu širom Ukrajine, saopštile su u nedelju kijevske vazduhoplovne snage.

Rojters prenosi da preliminarne informacije ne pokazuju nikakve žrtve u napadima.

Rusija i Ukrajina pojačale su svoje vazdušne napade na teritoriju jedne druge poslednjih meseci, ciljajući kritičnu vojnu, energetsku i transportnu infrastrukturu.

Vazduhoplovstvo je u aplikaciji za razmenu poruka Telegram saopštilo da je Rusija napala centralnu Poltavsku oblast sa dve balističke rakete ispaljene iz balističkog raketnog sistema Iskander i tri rakete zemlja-vazduh iznad Donjecke oblasti na istoku.

Filip Pronin, guverner Poltavske oblasti, napisao je na Telegramu da je napad pogodio industrijsku lokaciju u gradu Kremenčuku, izazvavši požar. Na slikama objavljenim na društvenim mrežama vidi se kako se ekipe hitne pomoći bore sa požarom.

Dalje jugoistočno u regionu Zaporožja, guverner Jurij Malaško rekao je da je infrastrukturna lokacija pogođena u napadu dronom. Ekipe Hitne pomoći su bile na licu mesta, rekao je Malaško, ali nije naveo detalje o šteti ili žrtvama.

Ukrajinski sistemi protivvazdušne odbrane uništili su tokom noći četiri od osam dronova koje je lansirala Rusija, saopštile su vazduhoplovne snage.

Rojters nije mogao nezavisno da proveri izveštaje. Nije bilo komentara iz Rusije.

Ruske snage su tokom noći napale osam zajednica u Sumskoj oblasti, izazvavši više od 24 eksplozije, saopštila je regionalna vojna uprava Sumi.

Granatiranje pograničnih teritorija i naselja Sumske oblasti dovelo je pod vatru zajednice Bilopoljska, Šaliginska, Esmanska i Druzbivska, prenosi Gardijan.

Rusko granatiranje pogodilo je i zajednice Esman i Družbiv, kao i naselje Bilopolj koje je takođe bilo na meti artiljerijskog granatiranja i BMD topa. U međuvremenu, zajednica Šaliginsk doživela je vatru iz malokalibarskog oružja.

Ruske snage su gađale delove oblasti Harkov tokom jučerašnjeg dana i jutros, ranivši nekoliko i oštetivši objekte, rekao je Oleg Sinegubov, šef regionalne državne administracije Harkova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija