• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Gazeta

01.02.2024

18:17

Zelenski nije mogao dati veći poklon Putinu, a uzbunio je i Vašington koji sada ne zna kakvu vojnu strategiju da primeni Kijev!

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

Zelenski nije mogao dati veći poklon Putinu, a uzbunio je i Vašington koji sada ne zna kakvu vojnu strategiju da primeni Kijev!

Podeli vest

Napetost između ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog odlična je vest za ruskog lidera Vladimira Putina, piše Blumberg .

- Napetosti u vrhu Ukrajine prelivaju se u oči javnosti, dok se kašnjenja u isporuci oružja od saveznika Kijeva osećaju na frontu. Ovo je odlična vest za ruskog predsednika Vladimira Putina - navodi se u tekstu.

U materijalu se navodi da bi raskol između vojnog i političkog rukovodstva Ukrajine mogao da unese sumnje u Vašington u pogledu dalje vojne strategije Kijeva ove godine.

Ovakav razvoj događaja će pogoršati već postojeće poteškoće u mobilizaciji pomoći Kijevu, piše Blumberg.

Ranije je objavljeno da se Zalužnijeva ostavka odlaže zbog poteškoća u pronalaženju naslednika. Izvori u kabinetu ukrajinskog predsednika naveli su da su glavni kandidati za mesto glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine (AFU) ostali načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov i komandant Kopnene vojske Oružanih snaga Ukrajine Oleksandar Sirski .

Prema CNN-u, ukaz o razrešenju Zalužnog mogao bi biti potpisan ove nedelje.

Ranije su u Ukrajini zapretili Zelenskom ostavkom ako Zalužni bude otpušten.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija