• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT

06.02.2024

16:42

Kličko ustao u odbranu Zalužnog, Zelenski ugrožava Ukrajinu! Slavni bokser i gradonačelnik Kijeva neće da ćuti!

AP PHOTO

Vesti

Kličko ustao u odbranu Zalužnog, Zelenski ugrožava Ukrajinu! Slavni bokser i gradonačelnik Kijeva neće da ćuti!

Podeli vest

Gradonačelnik Kijeva, bivši bokser koji je postao političar, Vitalij Kličko, osporio je plan ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da otpusti vojnog komandanta generala Valerija Zalužnog, upozoravajući da bi taj potez mogao imati teške posledice po celu zemlju.

Kličko je u ponedeljak na Telegramu izneo svoje mišljenje o ovom pitanju, navodeći da ukrajinsko društvo „razgovara i sa nestrpljenjem čeka ishod situacije" u vezi sa Zalužnim.

- Na mnogo načina, zahvaljujući Zalužnom, Ukrajinci su zaista verovali u naše Oružane snage, koje danas uživaju najveće poverenje. Nažalost, danas je trenutak kada politika može da nadvlada zdrav razum i interese države. I ovaj trenutak ne zavisi od Zalužnog - izjavio je Kličko, upozoravajući na moguće posledice smene Zalužnog.

Kličko je izrazio nadu da ukrajinsko rukovodstvo zapravo "razume ozbiljnost koraka koje sada preduzima i puni obim svoje odgovornosti". Kijev mora da održi "borbenu gotovost i koherentnost vojske", kao i "jedinstvo društva", tvrdio je gradonačelnik, izražavajući sumnju da bi potencijalni potez zaista doprineo ovim ciljevima.

O navodnom sukobu između Zelenskog i Zalužnog se priča već mesecima, a različiti izvori nude različita objašnjenja njegove prave prirode, u rasponu od navodnih političkih ambicija najvišeg generala do razlika u pristupu rešavanju tekućeg sukoba sa Rusijom.

U nedelju je Zelenski implicitno potvrdio u intervjuu da je zaista razmatrao smenu visokog generala. Upitan o prijavljenim planovima, predsednik je otkrio da zapravo planira „ozbiljnu" rekonstrukciju svog tima, koja se nije svodila ni na jednu cifru.

- Kada govorimo o ovome, mislim na smenu niza državnih lidera, ne samo u jednom sektoru kao što je vojska - objasnio je Zelenski.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija