• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT

07.02.2024

16:21

Kijev će goreti? Zelenski nije računao da će ovako biti! Bezbednosne službe poslale upozorenje koje ga je skamenilo

EPA

Vesti

Kijev će goreti? Zelenski nije računao da će ovako biti! Bezbednosne službe poslale upozorenje koje ga je skamenilo

Podeli vest

Smena Zalužnog trebalo je da se dogodi već 2. februara, ali je ipak odložena, budući da se bezbednosna služba pribojavala da će doći do velikih nemira kako na ulicama Kijeva, tako i u vojsci, javljaju ukrajinski mediji

Ukrajinska bezbednosna služba poslala je upozorenje administraciji predsednika Vladimira Zelenskog da se u Kijevu očekuju neredi ukoliko dođe do smene glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog, o čemu mediji intenzivno pišu poslednjih nedelja.

Kako navodi "Ukrajinska pravda", nerede bi mogli da organizuju vojnici nezadovoljni smenom prvog čoveka vojske. 

Izvori ovog portala otkrivaju i da je Zalužni trebalo da bude smenjen 2. februara, ali je ta odluka ipak pomerena, budući da se ukrajinska bezbednosna služba, pozivajući se, između ostalog, i na rezultate analize javnog mnjenja, bojala da će istog dana započeti neredi na ulicama Kijeva, ali i u okviru vojske. 

- Služba bezbednosti Ukrajine upozorila je saradnike da budu spremni za moguće nerede u Kijevu. Neki od aktuelnih komandanata Oružanih snaga Ukrajine tada su dobili molbu od Službe bezbednosti Ukrajine da pažljivije motre na ljudstvo kako niko ne bi napustio poziciju ili planirao premeštaj - prenosi ukrajinski medij.

Izvori otkrivaju i da su rezultati sprovedene analize šokirali kabinet Zelenskog, budući da je znatno porastao procenat onih koji se zalažu za što skoriji prekid vatre, na osnovu "nekakvih kompromisa" sa Rusijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija