• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

10.02.2024

15:37

Peskov upravo otkrio! Putin je imao jedan cilj tokom intervjua sa Karlsonom!

EPA

Vesti

Peskov upravo otkrio! Putin je imao jedan cilj tokom intervjua sa Karlsonom!

Podeli vest

Intervju koji je predsednik Rusije Vladimir Putin dao američkom novinaru Takeru Karlsonu nije upućen američkim vlastima, već širokoj publici na Zapadu, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

U prva 24 sata, intervju je pregledan više od 156 miliona puta samo na platformi X (Tviter), ali široko interesovanje publike ne znači i podršku, primetili su u Kremlju, preneo je TASS.

"Najvažnije je da našeg predsednika čuju. Ako ga čuju, onda će se više ljudi pitati da li je u pravu ili ne. Bar će razmišljati", istakao je Peskov.

On je naveo da je Rusiji teško da se suprotstavi SAD "u smislu propagande", jer "Anglosaksonci poseduju sve najveće emitere, sve glavne novine, na ovaj ili onaj način".

U tim okolnostima, intervju za Karlsona je "veoma dobra prilika" da se stav Moskve prenese ljudima, naglasio je Peskov.

Američke vlasti su "sasvim svesne Putinovih ključnih poruka" i bez intervjua, kazao je on.

Peskov nije mogao da kaže da li je intervju izazvao posebnu pažnju hakera za zvanični sajt Kremlja, gde je intervju objavljen ubrzo nakon što je pušten na sajtu Karlsona i njegovom nalogu na platformi X.

Putinov intervju Takeru Karlsonu objavljen je 9. februara. Značajan deo dvočasovnog razgovora bio je posvećen ukrajinskom sukobu, odnosima Rusije sa SAD, NATO i Zapadom uopšte, navela je agencija.       


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija