• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

12.02.2024

14:50

Dokumenti iz ukrajinske bolnice ne dokazuju da su tamo izvođeni “eksperimenti na bebama”

Shutterstock/AP

Vesti

Dokumenti iz ukrajinske bolnice ne dokazuju da su tamo izvođeni “eksperimenti na bebama”

Podeli vest

Na našem portalu objavljen je članak sa naslovom "Svetski skandal! Šta su ovo Rusi našli u podrumima Marijupolja?! Zapadne farmaceutske kompanije optužene za jezive stvari!" koji je analizom raskrinkavanje.ba ocenjen kao teorija zavere zbog čega je i promenjen.

U tekstu je bilo navedeno da su u bolnici u ukrajinskom gradu Mariupolj pronađeni dokumenti koji dokazuju provođenje eksperimenata na psihijatrijskim bolesnicima i bebama. Podaci iz tih dokumenata, kako je utvrđeno analizom raskrinkavanje.ba, ukazuju na nešto drugo, odnosno na stručne medicinske oznake, zbog čega su uklonjeni iz teksta.

Iz teksta su uklonjenje tvrdnje da su zapadne farmaceutske kompanije vršile tajne medicinske eksperimente nad decom i psihijatrijskim bolesnicima u Mariupolju, odnosno da su pronađeni dokumenti o ovakvim neetičkim medicinskim ispitivanjima, koje je raskrinkavnje.ba ocenilo  kao teoriju zavere.

Izvinjavamo se čitaocima zbog prenošenja neproverenih tvrdnji.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija