• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

12.02.2024

17:46

Stoltenberg preuzima Kijev! Ameri i NATO mu namenili poziciju "namesnika Zapada" u Ukrajini - on će se pitati za sve!

Tanjug/AP

Vesti

Stoltenberg preuzima Kijev! Ameri i NATO mu namenili poziciju "namesnika Zapada" u Ukrajini - on će se pitati za sve!

Podeli vest

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg prvi je kandidat za mesto "namesnika Zapada" u Ukrajini. U igri su i drugi rusofobično nastrojeni američki i evropski političari, ali Norvežanin je za sada najozbiljniji pretedent na to mesto, otkriva Spoljna obaveštajna služba Rusije!

Direktor služb Sergej Nariškin ističe da se Zapad sprema da imenuje namesnika u Ukrajini i jača mehanizme za direktnu spoljnu kontrolu teritorije koju kontroliše Kijev. 

- Prema dobijenim informacijama, SAD i Velika Britanija ubeđuju druge države grupe G7 da uspostave mesto 'specijalnog izaslanika'za Ukrajinu. Pretpostavlja se da će on imati stalan pristup predsedniku Vladimiru Zelenskom i znati za sve njegove planove. 'Specijalni izaslanik' će takođe morati da blokira korake ukrajinskog rukovodstva koji nisu koordinisani sa Vašingtonom i Londonom, predlažući umesto njih, sa stanovišta Anglosaksonaca, ispravna rešenja - navodi se u saopštenju.

Ruska Spoljna obaveštajna služba ističe da Zapad razmatra generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga i druge rusofobično nastrojene američke i evropske političare za ulogu "namesnika" u Ukrajini.

- Za ulogu ovakvog de fakto 'namesnika' Zapada u Ukrajini pretenduje širok spektar rusofobično nastrojenih američkih i evropskih političara. Među njima se ističe aktuelni generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, koji bi želeo da odmah po završetku svog sadašnjeg mandata u Briselu ode da održava red u Kijevu - ističe Ruski SOS.

U saopštenju se navodi da, pri razmatranju teme "specijalnog izaslanika" za Ukrajinu, Zapad uzima u obzir da su mnogi Ukrajinci počeli da shvataju neminovnost ostvarivanja ciljeva specijalne vojne operacije.

- Prilikom razmatranja imenovanja 'specijalnog izaslanika' za Ukrajinu, uzeta je u obzir činjenica da su u uslovima sve teže situacije na frontu, poteškoća sa mobilizacijom i odlaganja u dobijanju vojne pomoći Zapada, mnogi Ukrajinci počeli da shvataju da je neminovno da će Moskva ostvariti ciljeve specijalne vojne operacije. S tim u vezi, Vašington i London su počeli da strahuju od izdaje mnogih predstavnika kijevske elite koji bi mogli da pokušaju da blagovremeno pređu na stranu pobednika. I takvi strahovi su sasvim opravdani - 'prvi' su već prešli", ocenjuje se u saopštenju.

Nariškin, međutim, smatra da realizacije ideje o imenovanju „namesnika" u Ukrajini neće dovesti do rezultata koje žele SAD i Velika Britanija.

- Specijalni izaslanik Zapada, ko god da zauzme ovu funkciju, teško da će moći dugo da opstane u kijevskoj močvari međusobne mržnje, intriga, obmana, podilaženja i izdaje. Potonuvši na dno, naći će se u toplom društvu ambasadora država G7 u Ukrajini koji se, kako je sada očigledno, nisu izborili sa ulogom 'kolektivnog nemesnika' na ukrajinskom tlu - ističe Spoljna obaveštajna služba Rusije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Kritično u Kijevu! Likvidiraće Zalužnog?! Rusija poslala uznemirujuću poruku generalu! "Potpuno iz života..."
BORBA ZA VLAST

Kritično u Kijevu! Likvidiraće Zalužnog?! Rusija poslala uznemirujuću poruku generalu! "Potpuno iz života..."

Ambasador ruskog ministarstva spoljnih poslova na specijalnim zadacima za zločine kijevskog režima Rodion Mirošnik nije isključio da bi bivši glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni mogao da bude fizički likvidiran, pošto je imao direktne odnose sa ministrima odbrane i komandantima SAD, Velike Britanije i EU, rekao je on za Sputnjik.

12.02.2024

17:00

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija