• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.02.2024

17:10

Pukli su! Sledi veliko povlačenje, Rusija uzima ključni grad?! Alarmantna poruka iz vojske uzdrmala Ukrajinu!

Shutterstock/AP

Vesti

Pukli su! Sledi veliko povlačenje, Rusija uzima ključni grad?! Alarmantna poruka iz vojske uzdrmala Ukrajinu!

Podeli vest

U Avdejevki niko neće braniti gomile ruševina i spaljenog gvožđa, rekao je Dmitro Likhovij, potparol ukrajinskih oružanih snaga u regionu Tauri. Prema njegovim rečima, prioritet vojnog zapovedništva je očuvanje života branilaca tog razorenog grada na istoku Ukrajine.

Podsetimo, ruske snage već mesecima pokušavaju da osvoje Avdejevku, strateški važan grad na istoku Ukrajine. U poslednje vreme su Rusi dosta napredovali pa su presekli nekoliko važnih pomoćnih ruta. Očekuje se da je pad Avdejevke pitanje dana, a ako i kad se to dogodi, biće to prvi ukrajinski grad kojeg su Rusi osvojili u poslednjih osam meseci, kad su osvojili isto tako razoreni Bahmut.

"Najvažnije je spasiti živote vojnika"

- U trenucima u kojima situacija na bojištu postaje izuzetno teška, najvažnije je spasiti živote vojnika i izvesti ih na drugo bojište. Moramo biti fleksibilni i manevrisati kako bi sačuvali vojnike za dalje borbene operacije, za oslobođenje ukrajinske teritorije - rekao je danas Likhovij, a prenose ukrajinski mediji.

Njegove reči se na proukrajinskim Telegram kanalima tumače kao najava povlačenja ukrajinskih snaga iz Avdejevke.

Potparol je rekao da uništenje Avdejevke i okolnih naselja pokazuju u šta se mogu pretvoriti druga ukrajinska sela i gradovi ako se linija bojišta pomaknu prema zapadu zemlje.

Potparol je utvrdio da je zapovedništvo vojske pripremilo rezervne pomoćne rute u slučaju da ruske snage preseku glavni logistički pravac u gradu. No, značajno je dodao da Oružane snage iz bezbednosnih razloga ne komentarišu situaciju u Avdejevki u realnom vremenu, što znači da je taj pravac možda već presečen, o čemu se već šire neslužbene informacije na proukrajinskim Telegram kanalima.

Juče govorili o pojačanjima

Ranije je potparol 110. zasebne mehanizovane brigade Ivan Sekač rekao da su neke stanice te brigade po prvi put u dve godine izvedene iz grada na odmor i rotaciju, dodavši da su u grad su stigla pojačanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Podvig u Kliničkom centru u Beogradu! Lekari ultrazvukom čiste aorte
Društvo

Podvig u Kliničkom centru u Beogradu! Lekari ultrazvukom čiste aorte

LekariI Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog Kliničkog centra Srbije postigli su izuzetan uspeh. Sa kolegama iz Francuske i Holandije obavili su kliničko istraživanje neinvazivnog ultrazvučnog tretmana stenoze aortnog zaliska, a njihovi rezultati objavljeni su u Lancet, najznačajnijem medicinskom časopisu u svetu koji postoji 200 godina.

08.05.2024

09:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...
NBA

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...

Legendarni NBA as Čarls Barkli (61) smatra da košarkaši Denvera neće moći da preokrenu rezultat u svoju korist u seriji protiv Minesote koja posle dva meča vodi 2:0, a njegovo mišljenje deli i Stiven Ej Smit, novinar ESPN-a.

08.05.2024

09:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija