• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.02.2024

08:29

(MAPA) Šok na frontu! Rusi izveli strahovit kontraudar! Jedinice iz Bahmuta melju sve pred sobom, imaju samo jedan cilj!

Reuters/Printscreen/Deep State/Twitter

Vesti

(MAPA) Šok na frontu! Rusi izveli strahovit kontraudar! Jedinice iz Bahmuta melju sve pred sobom, imaju samo jedan cilj!

Podeli vest

Ruske trupe nastavljaju da napreduju u oblasti naselja Časovog Jara, zapadno od Bahmuta. Već su zauzeli šumski prostor južno od Bogdanovke, približavajući se brdu na kome se nalazi naselje Časov Jar.

Novi talas ofanzivnih dejstava nastavljen je nakon pregrupisavanja snaga. Pešadija i tenkovi, koji su prethodno bili koncentrisani za dalji razvoj ofanzivnih dejstava, kreću napred.

Ukrajinska vojska ima poteškoće zbog nedostatka dovoljnog broja pouzdanih inženjerskih i fortifikacionih objekata.

Teren u blizini Časovog Jara, koji je udaljen od Bahmuta oko 10 kilometara, omogućava izgradnju prilično efikasnih utvrđenja, međutim, ukrajinska vojska verovatno nije imala dovoljno vremena ili sredstava za to.

Foto: Printscreen/Deep State

 

To znači da ruske jedinice relativno nesmetano mogu da zauzmu dominantne visove i kote. Prema izveštajima s ukrajinskih komunikacijskih kanala „tamo je sve više Rusa, ​​a sve je manje mogućnosti da ih obuzdamo“.

Dakle, ofanziva ruske vojske nastavlja da se razvija, zauzimajući visove i kote koje su uporedive sa istima u granicama grada Časov Jar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija