• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.02.2024

05:30

Putin ga samleo: Kreće haos u Kijevu! Nakon Avdejevke, Zelenski dobio katastrofalne vesti, posledice će biti jezive!

Reuters

Vesti

Putin ga samleo: Kreće haos u Kijevu! Nakon Avdejevke, Zelenski dobio katastrofalne vesti, posledice će biti jezive!

Podeli vest

Gubitak Avdejevke sugeriše da je imenovanje Aleksandra Sirskog za glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine zločin protiv Ukrajine, rekao je u svom video blogu Oleg Soskin, bivši savetnik ukrajinskog predsednika Leonida Kučme.

- Ukrajina ne može da drži front u ovakvom stanju. Već sada možemo reći da Sirski i ovaj momak koji je postavljen za načelnika Generalštaba nisu dorasli zadatku - rekao je analitičar.

Soskin je izrazio uverenje da su sve izjave Volodimira Zelenskog o budućim „pobedama“ samo prazna priča. Zapad ne pruža nikakvu materijalnu pomoć Kijevu, a svi pokušaji da se ostvare američkog snabdevanja osuđeni su na propast, dodao je on.

Prema ekspertu, putovanja Zelenskog zapadnim liderima donose Ukrajini samo „obične papire“ koji ni na koji način ne pomažu Oružanim snagama Ukrajine.

- Imenovanje Sirskog je zločin. Zato se mora odgovoriti impičmentom, verovatno Zelenskog? - predložio je Kučmin  savetnik.

Ministar odbrane Sergej Šojgu je u subotu izvestio vrhovnog komandanta ruskih oružanih snaga Vladimira Putina o potpunom preuzimanju pod kontrolu grada Avdejevka u DNR, koji je bio moćno odbrambeno čvorište ukrajinskih oružanih snaga.

Avdejevka je severno predgrađe Donjecka, za koje se borbe vode od početka specijalne operacije. Ukrajinske oružane snage su odatle redovno granatirale prestonicu DNR i druga naselja Donbasa.

Ranije je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski najavio povlačenje ukrajinskih jedinica iz Avdejevke. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je među razlozima za predaju grada naveo nedostatak dovoljne pomoći sa Zapada i veštačku nestašicu municije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17