• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.02.2024

12:50

(VIDEO) "Putin je ubio mog muža!" Žena Navaljnog zaprepastila sve: Kriju mu telo, čekaju da nestane...

AP/printscreen

Vesti

(VIDEO) "Putin je ubio mog muža!" Žena Navaljnog zaprepastila sve: Kriju mu telo, čekaju da nestane...

Podeli vest

Julija Navaljna, supruga preminulog ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, objavila je video snimak u kojem govori da je njen suprug otrovan novičokom. Ona je optužila ruske vlasti da kriju telo Navaljnog.

- Kriju njegovo telo, čekaju da tragovi novičoka nestanu iz njegovog tela - rekla je udovica Navaljnog.

Zaklela će i da će objaviti imena onih koji su umešani u smrt njegovog supruga i da će otkriti zašto je ubijen.

Julija se oglasila nakon što je portparolka Navaljnog rekla da majka ruskog opozicionara i njegov advokat danas nisu pušteni u mrtvačnicu da vide njegovo telo.

U video snimku koji je postavljen na Jutjub kanalu Navaljnog, njegova udovica je rekla da će nastaviti sa njegovim radom.

- Nije trebalo da snimam ovaj video. Neko drugi je trebalo da bude na mom mestu, ali tu osobu je ubio Vladimir Putin - tvrdi udovica Navaljnog u snimku koji je oko 11.30 časova po našem vremenu postavljen na Jutjubu.

- Putin je ubio oca moje dece. Putin mi je oduzeo najvredniju stvar koju sam imala, meni najbližu osobu, osobu koju sam volela najviše na svetu. Ali, Putin je uzeo Navaljnog od svih vas. Ubistvom Navaljnog Putin nije želeo samo da ubije osobu. Hteo je da ubije naše nade, našu slobodu, našu budućnost - rekla je udovica u snimku.

Julija Navaljna je rekla i da "tačno zna zašto je Putin ubio Alekseja" i da će njegov tim o tome javno govoriti u bliskoj budućnosti.

Šta je 'novičok'

- nervni agens, koji je razvijan u SSSR tokom Hladnog rata 70-ih i 80-ih godina 

- najsmrtonosniji među svim nervnim agensima

- naučnici su ga razvili kao otrov, koji ne može da detektuje hemijska oprema NATO 

- obično je u tečnom stanju ili izgleda kao ultrafini prah

- simptomi trovanja su spazam u mišićima, problemi sa disanjem i na kraju zastoj rada srca 

- postoji protivotrov, a to je atropin. Međutim, on mora da se da žrtvi u velikoj količini, a ona može da bude smrtonosna

U međuvremenu su se pojavili snimci koji navodno pokazuju konvoj kojim je telo Navaljnog prevezeno u obližnji grad Salehard.

Uverite se!

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija