• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.02.2024

08:40

Oficiri u panici, Zapad na ovo nije računao! Putin pobedom u Avdejevki najavio najgori mogući scenario!

Shutterstock, PngWing

Vesti

Oficiri u panici, Zapad na ovo nije računao! Putin pobedom u Avdejevki najavio najgori mogući scenario!

Podeli vest

Avdejevka je pala, a u nastavku nam se može desiti jedan od naših najgorih scenarija – da Putin pobedi i da iz ovog rata izađe jači nego što je bio na početku – ocenio je američki vojni ekspert potpukovnik Danijel Dejvis.

- Sve što smo do sada govorili na Zapadu, svodilo se na to da ćemo oslabiti Rusiju i da nam ne smeta ni ako sukob zađe u ćorsokak i potraje dugo, jer nam i to ide na ruku pošto će Rusija i dalje slabiti, a to doprinosi našoj bezbednosti. To je apsurdna pozicija, govorim ovo od samog početka, ali uzalud. A sad je sve veća verovatnoća da će se desiti suprotno i da će Rusija diplomatski, ekonomski i čak i vojno na terenu ojačati - jasan je Dejvis.

On upozorava da je to suprotno od onoga što su SAD želele da postignu.

- Ceo svet to gleda. Obično prevrnem očima kada čujem kako ljudi govore: „Ako ne budemo oštriji prema…“. Umesto tri tačke možete upisati – Iran, Severna Koreja, Kina, itd. – a te zemlje od naše oštrine ne slabe – ističe američki ekspert.

Dejvis zaključno upozorava na realnu opasnost da bi Vašington mogao da žestoko plati pogrešnu politiku.

– Ako pokušamo da razgovaramo i dejstvujemo grubo, razbiće nam nos i odbaciti nas nazad. To je ono što će potkopati naš autoritet. Ko daje izjave i obećanja koja ne može da ispuni gubi poverenje i rizikuje i sebe i svoje interese – jasan je Dejvis.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija