• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.02.2024

07:10

Stravičan poraz Ukrajine! Cela brigada otkazala poslušnost i pobegla! Detalji katastrofe u Donjecku zaprepastili zapadne medije!

Printskrin video

Vesti

Stravičan poraz Ukrajine! Cela brigada otkazala poslušnost i pobegla! Detalji katastrofe u Donjecku zaprepastili zapadne medije!

Podeli vest

Vojnici 110. brigade Oružanih snaga Ukrajine pobegli su iz Avdejevkeu „bez prethodnog odobrenja“, piše Vašington post pozivajući se na ukrajinske vojnike.

U noći 17. februara, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski izdao je naređenje da se napusti Avdejevka. Međutim, rusko Ministarstvo odbrane je kasnije saopštilo da je naređenje stiglo dan nakon što je počeo nekontrolisani beg ukrajinskih jedinica iz grada. Ruska vojska je istog dana potpuno oslobodila Avdejevku.

Kako navodi Vašington post, izlazak ukrajinskih oružanih snaga iz grada bio je haotičan i loše planiran. Prema rečima jednog ukrajinskog vojnika koji je želeo da ostane anoniman, posebno je nekim vojnicima naređeno da zauzmu položaje koje su ruske snage već uništile ili zauzele.

„Vojnik je rekao da su vojnici iz 110. brigade bili iscrpljeni nakon što su služili dve godine bez rotacije, a njihov umor ih je naterao da napuste svoje položaje ’bez prethodnog odobrenja‘“, piše list.

Komandant odreda 53. brigade Oružanih snaga Ukrajine po imenu Sergej je takođe priznao da nisu svi ukrajinski vojnici uspeli da izađu iz grada.

„Njegov vod je već raspoređen u područja oko grada i sada se bori u „veoma teškoj situaciji“, piše publikacija.

Prema Sergejevim rečima, predaja Avdejevke je „psihološki slomila“ neke vojnike.

- Većina ljudi je šokirana svim ovim - dodao je on.

Avdejevka je severno predgrađe Donjecka , koje su ukrajinske oružane snage pretvorile u moćno utvrđeno područje. Ukrajinske trupe sa svoje teritorije granatiraju mirna područja Donjecka od 2014. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija