• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.02.2024

08:10

Ogromna pobeda Trampa! Oduvao Hejli u njenoj državi: Ovaj rezultat znači samo jedno!

Shutterstock

Vesti

Ogromna pobeda Trampa! Oduvao Hejli u njenoj državi: Ovaj rezultat znači samo jedno!

Podeli vest

Bivši predsednik SAD Donald Tramp (77) pobedio je na stranačkim izborima u saveznoj državi Južna Karolina, pošto je osvojio 61 odsto glasova, a njegova protivkandidatkinja Niki Hejli 39 odsto, čime se približio republikanskoj nominaciji za kandidata na predsedničkim izborima u novembru, javljaju američki mediji.

- Nikada nisam video Republikansku partiju ujedinjenu kao sada. Samo bih želeo da možemo brže da obavimo izbore unutar stranke - rekao je Tramp u subotu.

Trampova rivalka Hejli (52), koja je bila guverner Južne Karoline, čestitala je Trampu i rekla da planira da nastavi trku, iako je izgubila u još tri savezne države - Nevadi, Nju Hempširu i Ajovi.

Iz njenog izbornog štaba su rekli da planiraju da potroše više od milion dolara na reklame u 15 saveznih država koje glasaju 5. marta, koji je poznat i kao "super utorak", navodi Vašington post.

Njen tim planira da danas i sutra poseti Mičigen, a onda će uslediti posete u bar još šest država koje glasaju 5. marta.

- Moja želja za nominacijom vođena je time što imate većinu Amerikanaca koji kažu da ne žele ni Trampa, a ni Džozefa Bajdena na mestu predsednika. Dokle god imate većinu Amerikanca koji kažu 'molimo vas, dajte nam šansu', nastaviću da se borim - rekla je Hejli.

Međutim, iz Trampovog izbornog štaba odbacili su kontinuirane napore Hejli da ostane u trci za nominaciju, navodeći da joj "njena zabluda zamagljuje procenu i da ne živi u realnom svetu".
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija