• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Gazeta

27.02.2024

14:56

Cirkus oko sahrane Navaljnog! Porodica tvrdi da im Kremlj određuje datum pokopa

Shutterstock

Vesti

Cirkus oko sahrane Navaljnog! Porodica tvrdi da im Kremlj određuje datum pokopa

Podeli vest

Porodica ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog tvrdi da im Kremlj nije dao da ga sahrane u četvrtak.

Sekretarka za štampu pokojnog političara Kira Jarmiš rekla je kako ju je o navodnoj zabrani obavestila jedna od mrtvačnica u Moskvi.

Nekoliko drugih pogrebnih agencija je navodno reklo da su njihove prostorije u potpunosti popunjene, dok su neke jednostavno prekinule poziv nakon što su čule ime Navaljnog.

- Od juče smo tražili mesto gde bismo mogli da organizujemo oproštaj od Alekseja. Pozvali smo većinu privatnih i javnih pogrebnih agencija, komercijalnih mesta i sala za sahranu - napisala je Jarmiš na društvenoj mreži X, gde je dodala:

- Još nismo pronašli mesto...

Najbliži Navaljnom tvrde da im je iz Kremlja poručeno da je idealan dan za sahranu petak, jer bi u četvrtak ruski predsednik Vladimir Putin trebalo da se obrati Federalnoj skupštini.

Tim Navaljnog se nadao da će se sahrana održati krajem nedelje. Međutim, provladini Telegram kanali navode da će sahrana Alekseja Navaljnog biti održana u četvrtak na moskovskom Borisovskom groblju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija