• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.02.2024

14:00

Dramatična ponuda Zelenskog Balkanu! Makron sahranio Francusku! Ukrajinci locirali NLO?

Shutterstock

Vesti

Dramatična ponuda Zelenskog Balkanu! Makron sahranio Francusku! Ukrajinci locirali NLO?

Podeli vest

U sredu, 28. februara, Ukrajina obeležava 735. dan rata sa Rusijom.

Nepristojna ponuda Zelenskog Balkanu

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski predložio je danas na Samitu u Tirani da se oformi poseban forum za odbrambenu industriju između Ukrajine i zemalja Balkana, i izneo predlog o zajedničkoj proizvodnji municije.

Putina špijuniraju?

Američka kompanija PlanetRisk pokušala je da prati rutu predsednika Vladimira Putina, rekao je bivši novinar "Volstrit džornala" Bajron Tau.

Navaljni razvio strategiju kako da porazi Putina

Julija Navaljna, udovica preminulog ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog otkrila šta je potrebno da bi ruski predsednik Vladimir Putin bio pobeđen, a što njen suprug nije uspeo za života.

Makron sahranio Francusku

Francuska se zapravo nalazi u stanju rata sa Rusijom. Nije ga zvanično proglasila. Međutim, niz činjenica potvrđuje odlučnost obe strane da stupe u sukob.

Ukrajinci locirali NLO?

Ukrajinska vojska snimila je "apsolutno tihi NLO u obliku diska" koji lebdi iznad linije fronta, tvrdi Dejli mejl i objavljuje snimak.

Zaharova matirala Makrona

Vojnici čitavog niza država NATO odavno se nalaze u Ukrajini i aktivno pomažu ukrajinskoj vojsci, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Pznato vreme zahrane Alekseja Navaljnog

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni biće sahranjen u petak na groblju u Moskvi, potvrdila je njegova portparolka.

Putin neće izgubiti rat

Ruski predsednik Vladimir Putin neće izgubiti sukob u Ukrajini, napisao je na društvenim mrežama američki republikanski senator iz Viskonsina Ron Džonson.

Objavljeni NATO planovi

Grupa zemalja NATO odlučila je da skuje zaveru kako bi legalizoval prisustvo svoje vojske u Ukrajini, tvrdi deputat ruske Državne dume iz Sevastopolja, član Komiteta za međunarodne poslove Dmitrij Belik.

Zelenski stigao u Tiranu

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski sastao se danas sa predsednikom Vlade Albanije Edijem Ramom u Tirani.

Kina reagovala na Makronovu izjavu

Sve zainteresovane strane treba da doprinesu rešavanju sukoba u Ukrajini, rekla je portparolka kineskog ministarstva spoljnih poslova Mao Ning, komentarišući izjavu francuskog predsednika Emanuela Makrona da su evropski lideri razgovarali o mogućnosti slanja vojnika u pomoć Ukrajini, ali da nisu postigli konsenzus.

Otkriveni krivci za smrt Navaljnog?!

Ukrajina možda stoji iza smrti Alekseja Navaljnog, priznao je američki novinar Taker Karlson na Jutjub kanalu blogera Leksa Fridmana.

Rusi napali dronovima

Ukrajinu je noću napalo deset dronova koji su svi, prema zvaničnim informacijama, oboreni. Istovremeno, čule su se eksplozije u Odeskoj oblasti, kako je saopšteno dan ranije.

Medvedev reagovao na Makronovu ideju

Zamenik šefa ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev, komentarišući izjave francuskog predsednika Emanuela Makrona o Ukrajini, rekao je na Telegram kanalu da zapadni političari svakodnevno demonstriraju "propadanje mozga".

Oboren ruski SU-34

Ukrajinske snage oborile su ruski borbeni avion Su-34 na istočnom frontu, rekao je komandant vazduhoplovstva Nikolaj Oleščuk.

Rusija se širi na Latinsku Ameriku

Sekretar ruskog Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev, najveći saveznik predsednika Vladimira Putina, obećao je da će pomoći zemljama Latinske Amerike da se suprotstave, kako kaže, američkim pokušajima da se mešaju u njihove unutrašnje stvari.

Ukrajinci se povlače

Ukrajinske trupe povukle su se iz sela Severne i Stepove u blizini grada Avdejevka, koje su nedavno zauzele ruske snage, rekao je vojni portparol Dmitrij Lihovij. Generalštab je saopštio da su ukrajinske snage izvele vazdušne udare na ruske položaje u naselju Krasnohorivka kod Avdejevke.

Bajden: Posledice u Ukrajini su strašne

Američki predsednik Džo Bajden sastao se u utorak sa liderima Kongresa u Beloj kući radi razgovora o nacrtu zakona o pomoći Ukrajini, na sastanku koji je lider većine demokrata u Senatu, Čak Šumer, opisao kao intenzivan. Bajden je o pomoći Ukrajini rekao: "Potreba je hitna... Posledice neaktivnosti svakog dana u Ukrajini su strašne."

Saveznici se ograđuju o Makronovu zapaljivu retoriku

Nekoliko evropskih zemalja i SAD rekle su da ne razmišljaju o slanju kopnenih trupa u Ukrajinu nakon što je francuski predsednik Emanuel Makron to odbio da isključi. Nemački kancelar Olaf Šolc otišao je toliko daleko da je na konferenciji u Parizu u ponedeljak rekao da je postignut dogovor „da neće biti kopnenih trupa, niti vojnika na ukrajinskom tlu“ koje šalju evropske ili NATO države.

Poginula dva policajca

Dva policajca su poginula , a četiri su povređena u ruskom granatiranju u severnom ukrajinskom regionu Sumi, rekao je ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Igor Klimenko .

Zelenski u Albaniji

Volodimir Zelenski , ukrajinski predsednik, doputovao je u Albaniju u utorak uoči „Samita Ukrajina-Jugoistočna Evropa“ o bezbednosti. Albanski ministar spoljnih poslova Igli Hasani rekao je da je Albanija " solidarna sa Ukrajinom u njenoj herojskoj borbi protiv ruske agresije". Albanija, članica NATO-a od 2009. godine, glasno podržava Ukrajinu, ali je bila tiša u javnosti o snabdevanju oružjem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija