• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

28.02.2024

09:48

Opsadno stanje u Tirani! Zelenski stigao kod Rame! (FOTO, VIDEO)

Reuters

Vesti

Opsadno stanje u Tirani! Zelenski stigao kod Rame! (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski sastao se danas sa predsednikom Vlade Albanije Edijem Ramom u Tirani.

To je prva poseta Zelenskog Albaniji, a Rama ga je dočekao ispred svoje rezidencije.

Nakon tog sastanka, Zelenski i Rama učestvovaće na samitu Ukrajina-Jugoistočna Evropa.  Prema objavljenom dnevnom redu, očekuje se da će Rama i Zelenski održati uvodne govore, a potom i sastanak iza zatvorenih vrata.

Samit će biti zaključen njihovom zajedničkom konferencijom za novinare.

Uoči samita Zelenski je na platformi Iks napisao da ceni ulogu Albanije i premijera Edija Rame u podršci Ukrajini i nazvao Ramu "nepokolebljiv prijateljem Ukrajine".

 

U Tirani se danas održava prvi samit Ukrajina - Jugoistočna Evropa, na kojem će učestvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U prestonici Albanije su povodom samita okačene zastave Ukrajine na centralnim ulicama, a na samom platou Kongresne Palate postavljen je natpis ''Samit Ukrajina-Jugoistočna Evropa''. Zbog dolaska Zelenskog brojne ulice su zatvorene za saobraćaj, a na centralnim ulicama je prisutan veliki broj bezbednosnih snaga.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija