• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.02.2024

06:15

Drama! Posle Avdejevke - udar u srce Ukrajine! Američki oficir zaprepastio Kijev, dolaze nezamislive posledice!

EPA

Vesti

Drama! Posle Avdejevke - udar u srce Ukrajine! Američki oficir zaprepastio Kijev, dolaze nezamislive posledice!

Podeli vest

Zauzimanje Avdejevke daje ruskoj vojsci priliku da udari duboko u odbranu Ukrajine, rekao je za CNN penzionisani pukovnik američkog vazduhoplovstva Sedrik Lejton.

- Rusi su zauzeli ovaj grad i sada, teoretski, mogu da se presele u samo srce Ukrajine - rekao je oficir.

Prema Lejtonu, gubitak Avdejevke znači da će ukrajinskim Oružanim snagama biti teže da izvode vojne operacije kako u Donbasu, tako i na prilazima poluostrvu Krim.

Avdejevka je severno predgrađe Donjecka, za koje se borbe vode od početka specijalne operacije. Ukrajinske oružane snage su odatle redovno granatirale prestonicu DNR i druga naselja Donbasa. Zauzimanje grada omogućilo je ruskim snagama da se linija fronta udalji od Donjecka i da se grad značajno zaštiti od neprijateljskih napada.

Ranije je ministar odbrane Sergej Šojgu izvestio Vladimira Putina o potpunom preuzimanju Avdejevke pod kontrolu. Predsednik je čestitao ruskoj vojsci na ovom uspehu i važnoj pobedi.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija