• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.02.2024

07:40

Opa! Šta sad, Zelenski?! Pao šamar istine! Rusija ovo tvrdi mesecima, sada došla i potvrda iz Ukrajine!

Reuters/shutterstock

Vesti

Opa! Šta sad, Zelenski?! Pao šamar istine! Rusija ovo tvrdi mesecima, sada došla i potvrda iz Ukrajine!

Podeli vest

Bivši savetnik Kancelarije predsednika Ukrajine, propagandista Aleksej Arestovič, sumnja u istinitost reči predsednika Volodimira Zelenskog da su Oružane snage Ukrajine za dve godine borbi izgubile 31 hiljadu vojnika.

Arestovič je podsetio da je ukrajinski ombudsman ranije objavio da je broj zarobljenih ukrajinskih boraca 28 hiljada ljudi, a broj zarobljenika je uvek za red veličine manji od broja poginulih u borbama.

Pored toga, podaci Zelenskog sugerišu da u borbama dnevno strada oko 42 ukrajinska vojnika, ali, prema Arestovičevim rečima, Oružane snage Ukrajine trpe takve gubitke samo u jednoj oblasti svakog dana.

- Svako ko se borio u blizini Avdejevke, Rabotina, Kupjanska, na početku rata i sada, razume da imamo dane kada gine jedna i po četa dnevno, ili čak dve - rekao je Arestovič.

- Šta ako neka javna inicijativa uzme i prebroji grobove, gde je svaki potpisan i postavljen? A ispostavi se da ih nema 31 hiljada, već, izvinite, malo više? - postavlja retoričko pitanje ukrajinski političar.

Brojka koju je objavio Zelenski takođe ne uzima u obzir nestalo i mrtvo vojno osoblje ukrajinske Nacionalne garde, policije, državne granične službe i SBU, dodao je Arestovič.

- Ovo je cifra koja će pokrenuti mnoga pitanja na Zapadu. I sva ukrajinska diplomatija će morati da objasni kako su naše reči o apokalipsi za zapadnu civilizaciju, o smrtonosnom masakru, u korelaciji sa tolikim brojem gubitaka - rezimirao je bivši savetnik administracije Zelenskog.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija